To nije bilo zbogom, samo doviđenja

Zašto se ovih šest vodećih glumica povuklo iz Hollywooda?


Mirjana Filipović
03.04.2017.09:00
Zašto se ovih šest vodećih glumica povuklo iz Hollywooda?
Getty Images

sažeto

Bio im je potreban predah, no trenutačno rade na novim projektima


Mirjana Filipović
03.04.2017.09:00

Iako se nisu potpuno povukle iz holivudskih krugova, ovih šest poznatih glumica značajan dio svoje karijere provele su daleko od svjetla reflektora i centra pažnje medija.

Bilo da su razlozi bili posvećenost obitelji, davanje prilika mlađim kolegama ili da im je jednostavno bio potreban zasluženi predah, izostanak Meg Ryan, Goldie Hawn, Michelle Pfeiffer, Renée Zellweger, Geene Davis i Demi Moore itekako se osjeti.

- Postalo mi je zlo od vlastitog glasa, a to je bio znak da je vrijeme da se kratko odmaknem od svega - objasnila je Renee u intervjuu za Vogue u vrijeme kad je predstavljala 'Drugo stanje Bridget Jones', prvi svoj film u šest godina.

Reuters

- Bilo mi je teško odbiti tako prekrasan projekt. No prije toga bila sam umorna i trebalo mi je neko vrijeme da dođem k sebi - priznala je.

Goldie Hawn slično je razmišljala kad se prije 15 godina povukla sa snimanja filmova, no velikog platna opet se zaželjela pa ćemo je tako već ovog svibnja gledati u filmu 'Snatched' s Amy Schumer. Dok nije snimala, posvetila se djeci i dobrotvornom radu.

- Životna iskustva pomažu nam da sazremo i odrastemo. Ako ne radimo nikakva osobna istraživanja, to ne možemo postići. U tom slučaju možemo samo stagnirati - zaključila je Goldie u intervjuu za Porter u lipnju 2015. godine.

I dok su neke od spomenutih glumica pokušale proširiti svoje talente izvan filmskog seta, neke jednostavno tim poslom više nisu bile očarane. Meg Ryan bila je tema medija jer je šest godina bila bez zamijećenog projekta, a onda se 2015. vratila s redateljskim debijem i filmom 'Ithaca'.

Reuters

- Slava je tako jeftina, privatnost je skupa - objasnila je Meg tada, tijekom promocije spomenutog filma, svoje postupke.

Michelle Pfeiffer tvrdi da je uvijek birala što će snimati, koliko je nije bila u medijima, te kako će se organizirati s obzirom na raspored svoje djece.

- Bila sam toliko izbirljiva da su mi jednostavno prestali slati ponude. I onda, ne znam, vrijeme je samo proletjelo - objasnila je glumica svoju odsutnost u Hollywoodu.

Prošle su tri godine otkako nije snimala, no ove godine radi na tri velika projekta.

Geena Davis posvetila se projektu Geena Davis Institute on Gender in Media kako bi ukazala na spolnu nejednakost u svijetu zabave te kako bi omogućila ujednačen odnos žena i muškarca kako na filmu, tako i iza kamere.

Demi Moore, nije otišla iz Hollywooda, ali je radije prihvaćala manje uloge u projektima kao što su 'Very Good Girls', 'Forsaken' i ' Wild Oats'. No uskoro ćemo je gledati u dvije glavne uloge, a pridružit će se i ekipi Foxove serije 'Empire' pa se čini da je opet spremna doći u centar pažnje.

Hollywood

glumice

Demi Moore

Meg Ryan

Podijeli članak