Vojnički režim princa Charlesa

Zbog stroge dijete i rasporeda vježbanja i danas nosi uniforme koje su za njega skrojene prije 30 godina, izbjegava čokoladu, češnjak i svinjetinu, a ponekad posti


Ines Madunić
20.03.2019.11:00
Zbog stroge dijete i rasporeda vježbanja i danas nosi uniforme koje su za njega skrojene prije 30 godina, izbjegava čokoladu, češnjak i svinjetinu, a ponekad posti
Profimedia

sažeto

Budući britanski kralj na odmoru je s Camillom na Barbadosu


Ines Madunić
20.03.2019.11:00

Princ Charles i supruga Camilla snimljeni su na Barbadosu na plaži tijekom svog odmora, a britanski su mediji s veseljem objavili paparazzi fotografije kraljevskog para u kupaćim kostimima.

Posebno oduševljenje izazvao je Charles u kupaćima s cvjetnim uzorkom, ali mediji su se fokusirali i na činjenicu da budući kralj ima impresivnu figuru i s punih 70 godina.

Pa, koja je njegova tajna? Srećom, znamo sve o njegovom načinu života pa tako i činjenicu da već 40 godina održava težinu od oko 72 kilograma.

Profimedia

Navodno ga jako motiviraju uniforme koje često nosi u službenim prilikama, a koje su skrojene za njega prije 30 godina. Skromni i ponosni Charles navodno ne želi da se uniforme sada moraju prekrajati ili, ne daj bože, da se moraju šivati nove.

Cijeli život drži se vojničkog režima. Kako je i njegov otac princ Philip bio aktivni član mornarice prije nego što je Elizabeta postala kraljica, i Charles je odgajan u tom duhu. Svaki dan zato radi vojničke vježbe poznate kao 5BX, odnosno pet osnovnih vježbi, koje su razvijene tijekom 50-ih godina za kanadsku vojnu flotu. 

Pet vježbi obuhvaća istezanje, trbušnjake, vježbe za leđne mišiće, sklekove i trčanje na mjestu i izvode se unutar 11 minuta. Osim toga, Charles puno hoda i voli provoditi vrijeme u prirodi, pogotovo kad je u Škotskoj.

Princ se drži i posebnog režima prehrane koji uključuje dva obroka dnevno i bazira se na organskim sastojcima. Redovno ima dane na koje ne jede meso, a ponekad i posti.

Charles tako za doručak najčešće jede tvrdo kuhana jaja i voće, ručak preskače, a za večeru uglavnom jede meso ili ribu sa svježim povrćem. Izbjegava prekuhano povrće, čokoladu, češnjak, kavu, curry, ljute papričice, luk, svinjetinu i sir s plijesni.

Umjereno pije alkohol pa uz večeru popije martini i ponekad se počasti viskijem.

kraljevska obitelj

prehrana

dijeta

princ Charles

Camilla Parker Bowles

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter