Robert Redford:

'Žene će imati značajnije mjesto u društvu, uloga muškaraca odsad će biti da saslušaju žene'


HINA
19.01.2018.15:40
'Žene će imati značajnije mjesto u društvu, uloga muškaraca odsad će biti da saslušaju žene'
Reuters

sažeto

Slavne osobe iz svih društvenih miljea nedavno su se udružile u pokretu #metoo koji je doživio velik odjek nakon holivudske afere s Harveyem Weinsteinom


HINA
19.01.2018.15:40

Američki glumac i redatelj Robert Redford u četvrtak je kazao da pokret #metoo, usmjeren protiv spolnog nasilja predstavlja prekretnicu koja će izmijeniti kulturu Hollywooda kada je posrijedi jednakost između muškaraca i žena i tolerancija prema neprimjerenom ponašanju pojedinaca.

- Smatram da je promjena neizbježna i da će se uskoro dogoditi. Ja sam optimističan - rekao je osamdesetjednogodišnji Redford na konferenciji za novinare održanoj u Utahu u povodu otvorenja festivala nezavisnog filma Sundance čiji je utemeljitelj.

Reuters

- To je neka vrsta prekretnice jer je uzburkala neke stvari. Žene će imati značajnije mjesto u društvu - objasnio je.

Redford smatra da će muškarci imati veliku odgovornost u promjenama: 'Uloga muškaraca odsad će biti da saslušaju žene i da s njima više razgovaraju o važnim stvarima'.

S obzirom na to da je Sundance prvi veći filmski festival nakon pokretanja pokreta #metoo sve što se ondje izgovori imat će velik odjek.

Slavne osobe iz svih društvenih miljea, među kojima i onog flmskog nedavno su se udružile u pokretu #metoo, koji mnogi ne smatraju pokretom jer nema takvu strukturu. On je doživio velik odjek nakon holivudske afere povezane uz moćnoga holivudskog producenta Harveya Weinsteina.

Početkom listopada časopisi New York Times i New Yorker objavili su informaciju po kojoj su producenta za spolno zlostavljanje optužile brojne žene. Vijest je pokrenula lavinu priznanja mnogih žena zaposlenih u filmskoj industriji.

Robert Redford

Podijeli članak