Skandalozni i nasilni slavni Hrvati

Žene su neki šamarali čak i u javnosti, a ozljede su znale biti brutalne. Frakture, nagnječenja... Sramotnim napadima najčešće su kumovali alkohol i droga!


100posto
24.06.2019.14:10
Žene su neki šamarali čak i u javnosti, a ozljede su znale biti brutalne. Frakture, nagnječenja... Sramotnim napadima najčešće su kumovali alkohol i droga!
Foto: Marko Todorov, Paun Paunović, Arhiva/CROPIX

sažeto

Skandalozni Hrvati imaju vojsku obožavatelja i obožavateljica, iako su nasilje ispoljili nekoliko puta


100posto
24.06.2019.14:10

Skandaloznih zvijezda ne fali u svijetu, ali ni u našoj regiji. I ne mislimo pritom na skandale u smislu ljubavnih prevrata, avantura i zavrzlama, već na one koji sadrže i sa sobom nose nasilje, drogu, pritvorenički staž i jako, jako ružnu poruku za sve one koji u glazbenicima i javnim osobama vide uzore. I dok se svi možemo složiti da ne treba osuđivati tuđe ljubavne probleme, zadirati u zdravstveno stanje osobe niti obiteljske situacije - kada su ovakvi slučajevi u pitanju, stvari su ozbiljne.

Nasilje nad ženama treba strogo osuditi i kazniti, prebrzu vožnju također, ni s drogom ne treba ništa tolerantnije postupati. Loši i skandalozni dečki imaju vojsku obožavatelja i obožavateljica, iako ih nekim svojim postupcima nimalo ne zaslužuju.

Kokain, nasilje, prisilno liječenje

Među skandaloznim hrvatskim zvijezdama svakako je glazbenik Rajko Dujmić. Prava je šteta što je glazbena legenda tog kalibra na kraju završila na policiji zbog nasilja i droge. Iako se dugo u javnosti spekuliralo o Rajkovim sklonostima prema zabranjenim supstancama, nitko se nije usudio tvrditi nešto što nije dokazivo. No, onda je Dujmić pao s 0,8 grama kokaina koje mu je policija našla u automobilu. Tada je tvrdio da je droga podmetnuta. Ipak, borba s ovisnošću koštala ga je na kraju i nastupa s Novim fosilima, na kraju je i izbačen iz benda. Teško su se nosili s njegovim ponašanjem. I dok bi borba glazbenika s ovisnošću mogla izazvati kod fanova isključivo nadu i želju da se oporavi, kada je 2015. godine nasrnuo na svoju dugogodišnju suprugu Snježanu, razumijevanja za njega više nije imao nitko. Policija ga je posjetila zbog prijave za obiteljsko nasilje, a koje je podigla upravo Snježana. Na kraju je prijavu povukla, no alarm se upalio, a Rajko shvatio da je dotakao dno. Podvrgnut je prisilnom liječenju i danas vjeruje da je to najbolja stvar koja mu se dogodila. Supruga ga je podržala i danas žive vezani uz prirodu, mir i tišinu. Takav tempo Rajku odlično odgovara.

Foto: CROPIX

Grdović - prebrza vožnja, nasilje

Teške ruke je i Rajkov kolega Mladen Grdović. Osim prebrze vožnje i par lakših prometnih nesreća, Grdović je privođen iz zbog obiteljskog nasilja. Nepravomoćno je svojedobno osuđen na 20 dana zatvora i obavezno liječenje od alkohola. Više je puta Mladen bio privođen zbog verbalnih i fizičkih obračuna sa suprugom Brankicom, a zbog razbijanja po stanu i silnih incidenata zadržan je i na psihijatriji. Za ispade je kriv alkohol, Grdović nije nasilan kada ne pije. No, u alkoholiziranom stanju ljudi oko njega postaju njegove žrtve. Najčešće je to upravo Brankica. Iako se govorkalo da je Brankici dosta i da će ga ostaviti, to se još nije dogodilo. Supruga mu svaki put oprosti, a on se pokaje.

Foto: CROPIX

Vuco izbacio Jelenu i ošamario je jer je izašla u provod

Siniša Vuco suprugu je ošamario kada su se posvađali jer je izašla s prijateljicom u noćni klub. Kada se iz izlaska vratila kući, Vuco je Jelenu išamarao i izbacio iz zajedničkog doma. Završili su na sudu, stavljeni su pod nadgledanje socijalne službe, a pred sutkinjom u Splitu žestoko su se posvađali. Jelena je tada medijima otkrila da se želi razvesti, no Vuco joj ne da razvod. U svakom slučaju, ostali su na onome što je Siniša htio. Ostali su zajedno, a nakon toga o njegovim se nasilničkim ponašanjima više nije čulo niti čitalo.

Ronald Goršić/Cropix

Bivša supruga Danijela Popovića progovorila o detaljima mučnog zlostavljanja

O nasilju koje je nad njom vršilo pjevač Daniel Popović, njegova treća supruga Sandra napisala je knjigu, a govorila je o tome i u medijima. Sam pjevač je svojedobno nakon ispadanja iz Farme priznao da mu nije stran fizički obračun u braku, no nazvao je to 'glibavim' šamarima. 'Bivša sam zlostavljana djevojčica i žena. Zlostavljao me je otac zlostavljač, koji me tukao, napao me susjed pedofil kada sam imala samo 14 godina, upucavao mi se mamin dečko kojeg sam na koncu snimila, i zlostavljao me bivši muž na sve načine - od verbalnog, fizičkog, seksualnog, ekonomskog... Pobjegla sam s tada malim sinom i završila u skloništu za žene', rekla je Sandra u intervjuu za 100posto.

Cropix

Bare nanio djevojci brutalne ozljede

Završio je na sudu zbog nasilja u vezi i glazbenik Goran Bare. Na Prekršajnom sudu u Oranicama pokušao je sudu objasniti kako je i zašto ozlijedio tadašnju djevojku. Nije dotad bio poznat po agresivnom ponašanju, već po borbi s ovisnošću. Javnost je ostala zgrožena detaljima fizičkog obračuna. Sukobili su se oko njegove želje da prekine vezu, a ubrzo je stvar toliko eskalirala da je žena završila u bolnici zbog nagnječenja mozga. Bare je tada u pritvoru ostao 15 dana.

Tomislav Krišto/Cropix

Lukasu izrečena uvjetna kazna i zabrana prilaska bivšoj ženi

I susjedna Srbija ima strašnih slučajeva nasilja. Jedan od najpoznatijih tamošnjih glazbenika, Aca Lukas, priveden je nakon što ga je njegova bivša supruga Sonja optužila za obiteljsko nasilje. Odmah je reagiralo tamošnje tužilaštvo, osudilo Lukasa na deset mjeseci uvjetno, a izrečena mu je i mjera zabrane prilaska. Sonja je svjedočila da ju je Lukas lupio nogom u bedro te rukom u potiljak. Iako je javno negirao da se to dogodilo, priznao je krivicu na policiji i dogovorio se na uvjetnu kaznu. Nakon svega, Sonja i Aca su se pomirili u prijateljskom smislu, prvenstveno zbog kćeri koju su dobili u braku.

Ozljede koje je pretrpjela Nataša Bekvalac zgrozile cijelu regiju

Javnost u regiji ostala je zgrožena nakon što je pjevačicu Natašu Bekvalac brutalno napao njezin tadašnji partner Luka Lazukić. Posebno je bila užasna činjenica da je Nataša svega četiri mjeseca prije obračuna imala carski rez kojim je na svijet donijela njihovu kćer. Odmah je Nataša nasilnika ostavila, krenula u borbu za pravu - i dobila ju je u travnju ove godine! Lazukić je osuđen na osam mjeseci zatvora i tro godine uvjetno. Pjevačica se javnosti obratila putem Instagrama, govoreći da je to za nju poseban dan i dan pobjede i istine za nju i njezinu djecu.

Screenshot/Blic

Mladen Grdović

Goran Bare

Rajko Dujmić

Siniša Vuco

Aca Lukas

newsletter

Prijavite se na Newsletter