Mašta samo o jednom klubu

Totalno je 'nabrijan' kao njegov veliki uzor Ivica Olić: 'Poziv u reprezentaciju nisam očekivao, ali je velika nagrada za sav moj trud zadnjih mjeseci!'


Vjekoslav Paun
31.08.2019.14:00
Totalno je 'nabrijan' kao njegov veliki uzor Ivica Olić: 'Poziv u reprezentaciju nisam očekivao, ali je velika nagrada za sav moj trud zadnjih mjeseci!'
Cropix

sažeto

RETROVIZOR: Marijan Čabraja, nogometaš Gorice, gost je naše subotnje rubrike 'Wunderkind'...


Vjekoslav Paun
31.08.2019.14:00

U rubrici Retrovizor svakog tjedna podsjećat ćemo vas na naše najčitanije tekstove, reportaže i intervjue koje je redakcija 100posto napravila u proteklom razdoblju. Ovaj intervju objavljen je u ožujku 2019.

Postoje oni koji se zalete u prognozama i "maštanjima", ali kod našeg subotnjeg gosta ne postoji "buduće vrijeme", čvrsto se drži sadašnjosti, ide korak po korak. Henry Miller bi napisao "dan po dan - danas, nema budućnosti", tako nekako, možda malo manje brutalno...

"Pa takav sam, ne volim maštati! Vrlo sam realističan", reći će Marijan Čabraja.

Dobio je poziv Nenada Gračana u mladu reprezentaciju i trenutačno je u Italiji, nagrada je to za njegov trud i odlične igre posljednjih tjedana, mjeseci...

Gorica

"Osjećaj je sjajan, jer se tako nečemu nisam uopće nadao. Nisam niti znao da sam na popisu, tek kad sam dobio nekoliko čestitki, shvatio sam da se nešto događa", otkrit će 22-godišnji nogometaš Gorice.

Utakmica je na rasporedu 25. ožujka u Italiji protiv domaćina, sigurno će pamtiti ovu priliku koja možda bude i dodatni okidač za nešto više.

"Naravno da su roditelji ponosni, svi su jako sretni zbog mene.", dodat će putem mobitela, nakon što je završio s ručkom.

Kad već govorimo o reprezentaciji, prebacili smo se na A vrstu, a tu postoji jedno ime o kojem priča biranim riječima.

"Kako sam prije igrao na poziciji napadača, veliki uzor bio mi je Ivica Olić. Naravno ta njega trka, upornost, sigurno je bilo nešto po čemu se izdvajao od ostalih.", rekao je.

U Gorici igra na poziciji lijevog beka...

Cropix

"Kad je počela sezona, prvih deset utakmica nisam igrao. Bila je velika konkurencija, dosta stranaca, ali izborio sam se za svoje mjesto u momčadi. Od tad sam konstanta i drago mi je da trener računa na mene", rekao je Marijan.

Puno je stranaca u Gorici, je li nekad razmišljao u smjeru da je to ipak preveliki broj, da mu "uzimaju mjesto"?

"Ma ne, mislim da je to dobro za klub, da je velika konkurencija. A liga nam je nikad jača ove sezone. Svatko kvalitetan će pronaći svoje mjesto", poručio je.

Koliko može Gorica ove sezone?

"Igramo dobro, vidjet ćemo. Nekako naš tihi plan je izboriti Europu, tu smo negdje, vidjet ćemo, bit će još dosta uzbudljivih utakmica do kraja sezone", izjavio je 22-godišnjak.

Neke njegove osobne ambicije?

Cropix

"Ma ništa, samo da budem zdrav!", rekao je.

Možda je u ranijoj igračkoj fazi iskusio neke gadne ozljede?

"Pa u juniorskim danima bio sam šest mjeseci van travnjaka zbog ozljede zgloba. Osjetio sam što znači ne igrati i nije mi se svidjelo, tako da je zdravlje na prvom mjestu", rekao je.

Ipak smo ga malo opustili i natjerali da barem na nekoliko sekundi - mašta...

"Pa, sigurno bih volio iskusiti ligu petice, volio bih možda jednom igrati Premierligu i nositi dres Chelseaja. Nikad se ne zna", nasmijao se.

Zadovoljan je uvjetima u Gorici...

"Plaća dolazi na vrijeme, svi igrači imaju riješen smještaj, hranu. Sve je jako pristojno", rekao nam je.

Izvrtio je nekoliko pozicija, krenuo je kao napadač u mlađim danima, pa je igrao kao bek, bio i krilo, u svakom slučaju - koristan i zahvalan nogometaš. Skroman i predan isključivo sadašnjosti. Kao što bi Henry Miller napisao, "nema prošlosti, nema budućnosti, samo dan - danas..."

Cropix

nogomet

Wunderkind

Marijan Čabraja

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter