PREDSJEDNIK UEFE PRIJETI

'Ako želim biti popularan kao Platini, znam da ih moram izbaciti iz Lige prvaka'


Toni Horvat
12.09.2017.14:15
'Ako želim biti popularan kao Platini, znam da ih moram izbaciti iz Lige prvaka'
Reuters

sažeto

Aleksander Čeferin navodno je rečenicu iz naslova izrekao na prošlotjednom sastanku ECA-a, a Parižani bi je trebali shvatiti ozbiljno


Toni Horvat
12.09.2017.14:15

Dovođenjem Neymara za 222 milijuna eura i Kyliana Mbappea za 180 milijuna, koje će platiti idućeg ljeta nakon što mu završi službena jednogodišnja posudba iz Monaca, PSG je postao jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige prvaka.

Prvu utakmicu Parižani igraju danas, prvog dana nove sezone Lige prvaka, a protivnik im je Celtic u Glasgowu. No tko zna hoće li odigrati drugu. Ili nasilno prekinuti nastup usred natjecanja... Ništa nije nemoguće jer je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin naredio detaljnu istragu o ovim transferima kako bi se otkrilo je li PSG prekršio pravila financijskog fair-playa.

"Ako želim steći popularnost koju je imao Michel Platini, znam da moram isključiti PSG iz Uefinih natjecanja", rekao je Slovenac na prošlotjednom sastanku Europskog saveza klubova (ECA) prošlog tjedna, piše španjolski AS.

Kad se u obzir uzmu i njegove ranije izjave poput one da se ne boji odluka o kaznama i da niti jedan klub nije iznad zakona, Parižani bi zaista trebali drhtati ako se spomenuti transferi kose s financijskim fair-pleyem.

Ipak, čelnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi potpuno je miran, barem tako djeluje prema njegovim izjavama.

"Uefa radi što želi, neka dođe u naše urede, nemamo što skrivati. Mi poštujemo pravila, a ako drugi klubovi nisu sretni, to nije moj problem", odrješit je katarski biznismen.

Neymar

PSG

Uefa

Kylian Mbappe

Aleksander Čeferin

financijski fair-play

Podijeli članak