POPUT KRAVLJEG PAŠNJAKA

Američki analitičar 'poderao' svoju nogometnu reprezentaciju, a usput isprdao i Bosance


Toni Horvat
11.10.2017.20:00
Američki analitičar 'poderao' svoju nogometnu reprezentaciju, a usput isprdao i Bosance
Reuters

sažeto

SAD prvi put propušta Svjetsko nogometno prvenstvo nakon 1986. godine, a jedno od opravdanja im je bilo i stanje travnjaka na Trinidadu


Toni Horvat
11.10.2017.20:00

Možda je prosječnom Amerikancu ovaj "naš" nogomet tek negdje sedmi, osmi sport po važnosti, ali debakl reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji najvažnija je tema tamošnjih sportskih medija.

SAD je izgubio od Trinidada i Tobaga 2-1 i pao na peto mjesto u finalnoj skupini od šest momčadi, pa neće niti u dodatne kvalifikacije.

Jedno od opravdanja na koje su se u američkom stožeru izvlačili je loš travnjak natopljen vodom na kojem nisu mogli razviti svoju igru, ali mediji ne žele ni čuti za takve gluposti.

"Pa Belgija je igrala s Bosnom na kravljem pašnjaku! A mi ne možemo pobijediti Trinidad zbog malo vode na terenu?", grmio je ESPN-ov analitičar Taylor Twellman, aludirajući na užasno stanje terena na sarajevskoj Grbavici.

Ne, američki stručnjaci ne žele slušati opravdanja. Twellman je za neuspjeh okrivio isključivo igrače i stručni stožer koji ih nije pripremio, unatoč vrhunskim uvjetima koje im savez omogućuje i novcu koji se ulaže u taj sport, ligu i reprezentaciju posljednjih desetljeća.

Svjetsko prvenstvu u Rusiji bit će prvo nakon 1986. na kojem Amerikanci ne nastupaju.

SAD

SP 2018.

Sarajevo

Grbavica

Trinidad i Tobago

Podijeli članak