MAYWEATHER I MCGREGOR RUŠE REKORDE

Amerikanci plaćaju 650 kuna za gledanje borilačkog spektakla - na TV-u!


Toni Horvat
11.07.2017.15:30
Amerikanci plaćaju 650 kuna za gledanje borilačkog spektakla - na TV-u!
Reuters, Instagram

sažeto

U SAD-u će se prijenos okršaja naplaćivati više nego što košta ulaznica za gledanje velike većine sportskih događaja uživo


Toni Horvat
11.07.2017.15:30

Jeste li ikad platili 650 kuna za gledanje nekog sportskog događaja uživo? U Hrvatskoj vjerojatno ne, pogotovo ako ste ulaznicu kupili na blagajni ili drugim službenim putovima, a ne kod preprodavača.

A u SAD-u će toliko trebati izdvojiti oni koji dugonajavljivani borilački spektakl između Floyda Mayweathera i Connora McGregora 26. kolovoza žele pogledati - na TV-u.

Očekuje se da će okršaj neporaženoga boksačkog asa i UFC-ova prvaka porušiti sve rekorde u gledanosti i zaradi od TV-prava, pa je logično i da vlasnici tih TV-prava papreno naplate gledanje meča. Odlučili su se za cijenu od 100 dolara, odnosno 650 kuna,za pay-per-view u HD rezoluciji, a deset dolara manje (585 kuna) u standardnoj.

Doduše, to nije samostalni rekord, istu su cijenu tražili i za okršaj Mayweathera s Mannyjem Pacquiaom 2015. godine, kad je zarada od TV-prava dostigla 450 milijuna dolara. Ovaj put očekuje se da će biti dvostruko veća, možda čak i probiti granicu od milijardu dolara.

Stručnjaci predviđaju da Connor neće biti dorastao protivnik Moneyu u borbi prema čisto boksačkim pravilima te da će Mayweather brzo riješiti pitanje pobjednika u svoju korist. I zamislite sad da platite 650 kuna za gledanje meča, a on završi za minutu i pol...

Ipak, nisu svi uvjereni u takav rasplet, ponajmanje Conor. A šef UFC-a Dana White ispričao je zanimljivu anegdotu zbog koje je skloniji vjerovati Irčevim bahatim najavama.

"Prije nego što se borio protiv Josea Alda, jednog od najboljih boraca u povijesti, rekao je da će ga nokautirati u prvoj rundi. Riješio ga je za 13 sekundi", rekao je White, pa nastavio:

"A kad sam ga jučer sreo u zračnoj luci u Los Angelesu, rekao mi je da će Mayweathera nokautirati unutar četiri runde."

UFC

boks

Floyd Mayweather

Conor McGregor

TV prava

Podijeli članak