OPET SE SRAMOTI

Australac hrvatskih korijena predao meč zbog 'nepodnošljive vrućine' od 27 stupnjeva


Toni Horvat
01.03.2017.17:35
Australac hrvatskih korijena predao meč zbog 'nepodnošljive vrućine' od 27 stupnjeva
Darrian Traynor/Getty Images

sažeto

Bernard Tomic unio je novi incident u šareni popis gluposti koje je napravio na teniskim terenima i izvan njih


Toni Horvat
01.03.2017.17:35

Samo nekoliko dana nakon što je nimalo suptilno istankirao meč protiv Stevea Darcisa u Delray Beachu, australski tenisač hrvatskih korijena Bernard Tomic (24) opet je razljutio cijeli teniski svijet.

Mjesto radnje ovaj put je bio meksički Acapulco, gdje je Tomic u 1. kolu igrao protiv Amerikanca Donalda Younga. Izgubio je prvi set, a onda predao meč. Razlog? "Nepodnošljiva vrućina".

Bilo je 27 stupnjeva. Za usporedbu, na Australian Openu, koji se u njegovoj zemlji igra usred ljeta, temperatura na suncu uglavnom je debelo preko 40 "celzijevaca".

Najnoviji suludi potez u svijetu tenisa dočekan je "na nož", mnogi zahtijevaju da ga se konačno izbaci iz tenisa, Australci kukaju da sramoti njihovu zemlju, a veselje donosi jedino svojim protivnicima, koji sve češće s jako malo truda prolaze u iduću fazu turnira kad igraju protiv njega.

Tomic je dodatno "zakurio" stvar kad se samo nekoliko sati kasnije vratio na teren i odigrao meč parova.

Ovo je samo posljednji u nizu incidenata, po kojim je Tomic poznatiji nego po rezultatima, iako ima tri osvojena turnira, a prošlog je siječnja bio 17. na ATP ljestvici. Svađanje sa sucima i navijačima za njega su najnormalniji dio mečeva, a svojedobno je čak tražio da mu se oca izbaci sa stadiona jer ga je živcirao. U više je navrata imao problema s policijom, a svojedobno je izvrijeđao kompletan australski tenis jer ga "ne podržavaju i ne poštuju".

Kao da je zaslužio ikakvo poštovanje...

Na društvenim mrežama ga ionako svi pljuju, a najbrutalniju foru bacio je ovaj mladić.

tenis

Bernard Tomic

predaja

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter