VIDEO: DRAMA U KAŠTELIMA

Baklja, suzavac i pendreci: Košarkaši Zadra popeli se na tribine kako bi spasili svoje navijače od policije


Toni Horvat
12.01.2018.21:30
Baklja, suzavac i pendreci: Košarkaši Zadra popeli se na tribine kako bi spasili svoje navijače od policije
screenshot

sažeto

Na utakmici Kaštela i Zadra puno je dramatičnije bilo na tribinama nego na parketu


Toni Horvat
12.01.2018.21:30

Dok se hrvatska sportska javnost pripremala za početak EP-a u rukometu i utakmicu Hrvatske i Srbije u Spaladium Areni, drama se odvijala nekoliko kilometara dalje. Ne na terenu, nego na tribinama.

Košarkaši Zadra u Kaštelima su razbijali istoimenog domaćina u HT Premijer ligi, a zadarski navijači zapalili su jednu baklju, na što je reagirala policija, piše Basketball.hr.

Policajci su navodno počeli prskati pripadnike Tornada suzavcem u spreju i udarati ih pendrecima, na što su igrači i stručni stožer Zadra, predvođeni kapetanom Šimom Špraljom, pojurili na tribine i spriječili teži sukob.

Paljenje baklji u dvoranama strogo je zabranjeno i bio je to glup potez, ali reakcija policije čini se krajnje pretjerana, a zadarski igrači pokazali su pravu srčanost i jedinstvo s navijačima, kod kojih će sad nedvojbeno dobiti ogroman kredit u slučaju loših rezultata.

Inače, Zadar je pobijedio posljednjeplasiranu momčad lige 97-47, ali to nije bila najuvjerljivija pobjeda kola jer je Split kao gost razbio Jazine 52 razlike - 114-62.

policija

KK Zadar

Kaštela

suzavac

tornado

Podijeli članak