Čarobnjak najavio mirovinu

Barcelonin ambasador iduće godine odlazi iz nogometa: 'Bavit ću se glazbenim projektima'


Slaven Knežević
06.12.2017.12:00
Barcelonin ambasador iduće godine odlazi iz nogometa: 'Bavit ću se glazbenim projektima'
Getty Images

sažeto

Ronaldinho je najavio da će iduće godine otići u nogometnu mirovinu te se maknuti iz nogometa kako bi se bavio glazbom. Sada obavlja funkciju ambasadora Barcelone


Slaven Knežević
06.12.2017.12:00

Bivša zvijezda Barcelone i Milana, Ronaldinho, zadnje je dvije godine bez kluba od kada je nakon samo tri mjeseca napustio Fluminense. No, Ronaldinho se još nije oprostio od nogometa. Sada je najavio svoj oproštaj, ali tek nakon što opet obuče dres nekog od bivših klubova.

"Postoji velika šansa da iduće godine završim karijeru. Mogao bih se oprostiti od nogometa u nekom od klubova za koje sam igrao. Moram razmisliti o tome. Kada odem iz nogometa posvetit ću se glazbenim projektima ili nogometnim školama. To je nešto novo za mene pa će mi trebati vremena da se prilagodim", rekao je Ronaldinho za brazilske medije.

Iako službeno nema klub dvije godine, Brazilac igra egzibickijske utakmice po svijetu, a ima i ulogu ambasadora Barcelone. Karijeru je započeo u Gremiju, a igrao je za PSG, Barcelonu, Milan, Flamengo, Atletico Mineiro, Qeretaro i Fluminense. 2004. i 2005. godine proglašen je za najboljeg igrača na svijetu.

nogomet

Barcelona

Ronaldinho

Podijeli članak