Strašna tragedija potresla zemlju

Bio je brutalan talent, išao je na probu u jedan od najvećih klubova svijeta, a onda si oduzeo život...


Dejan Šmehil
17.08.2019.21:00
Bio je brutalan talent, išao je na probu u jedan od najvećih klubova svijeta, a onda si oduzeo život...
Getty

sažeto

Joel Darlington pao je u depresiju nakon brojnih ozljeda zbog kojih se morao oprostiti s karijerom profesionalnog nogometaša. Našli su ga obješenog...


Dejan Šmehil
17.08.2019.21:00

Tužna tragedija potresla je Otok. Jedan 20-godišnji nogometaš, Joel Darlington, oduzeo si je život zbog –nogometa...

U svojoj je mladosti proglašavan izuzetnim talentom, igrao je za mlađe selekcije velške reprezentacije, a bio je i na probi u Manchester Unitedu, ali splet nesretnih okolnosti otjerao ga je preko ruba.

Proba u Unitedu okončana je nakon što je slomio ruku, a 2017. je bio primoran ići pod nož nakon što mu je iskočio kralježak. I poslije operacije, trpio je nesnosne bolove u leđima i nikakva terapija mu nije pomagala.

Posljedica cijele te trakavice oko leđa bila je fatalna. Dijagnoza koju su liječnici postavili govorila je da Joel nikad neće moći biti profesionalan nogometaš. I ne samo to, neće moći ostvariti svoj drugi životni san – da bude fitnes instruktor.

Zbog svega toga je pao u depresiju i ispisao se s fakulteta, a samo dan nakon što je razgovarao s ocem, i to je prema očevim riječima bio prilično pozitivan razgovor, pronašli su ga obješenog u garaži... Našao ga je brat Kyran, koji je morao provaliti da bi ušao unutra.

Istraga je pokazala da je nekoliko oproštajnih poruka pronađeno na mjestu samoubojstva...

nogomet

Manchester United

samoubojstvo

Joel Darlington

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter