VIDEO: OPTUŽBA STARA 20 GODINA

Bivša premierligaška zvijezda koja je zabijala u Hrvatskoj u zatvoru zbog grupnog silovanja maloljetnice


Toni Horvat
12.01.2018.13:45
Bivša premierligaška zvijezda koja je zabijala u Hrvatskoj u zatvoru zbog grupnog silovanja maloljetnice
Reuters

sažeto

Slučaj je bio zatvoren 1997., ali žrtva je sve ponovno prijavila 2012., a u srijedu je Steve Marlet ponovno uhićen


Toni Horvat
12.01.2018.13:45

Bivša premieligaška zvijezda Steve Marlet (44) u pritvoru je zbog sumnje da je sudjelovao u grupnom silovanju 17-godišnjakinje.

Nekadašnji napadač Lyona, Fulhama, Marseillea i Wolfsburga karijeru je započeo i završio u francuskom niželigašu Red Staru (koji nema nikakve veze s beogradskom Crvenom zvezdom), a danas mu je tehnički direktor.

Marlet je s još dvojicom muškaraca uhićen u srijedu navečer u sklopu istrage o navodnom silovanju iz 1997. godine u Auxerreu, u kojem je tada igrao. Prenoćio je u policiji, a u četvrtak se pojavio na sudu.

"Steve Marlet je ispitan o slučaju grupnog silovanja i stavljen pod pravni nadzor. Odbacuje sve optužbe", rekla je Sophie Macquart-Moulin, tužiteljica iz Auxerrea, dodavši da je ista situacija s drugim uhićenim muškarcem, a treći je ključni svjedok.

"Žrtva je u tom trenutku imala 17 godina, a prijavila ih je 2012.", rekla je tužiteljica.

Šef lokalne policije izjavio je da su svi oni već ispitani i pritvoreni još te 1997., ali slučaj je tada zatvoren. Marletov odvjetnik tvrdi da se radi o "prastarim optužbama koje njegov klijent poriče".

Marlet je 2002. dok je bio član Fulhama, u europskim natjecanjima igrao protiv Hajduka i Dinama, a na Maksimiru je i zabio gol u pobjedi 3-0.

silovanje

pritvor

Fulham

Steve Marlet

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter