Video: Pa kako je ovo promašio?

Bivši napadač Rijeke propisno se osramotio promašajem godine: Umjesto da zabije u praznu mrežu za pobjedu, loptu je poslao na tribine


Slaven Knežević
09.02.2019.18:00
Bivši napadač Rijeke propisno se osramotio promašajem godine: Umjesto da zabije u praznu mrežu za pobjedu, loptu je poslao na tribine
Getty Images

sažeto

Valerij Božinov promašio je prazan gol s nekoliko metara na prijateljskoj utakmici protiv Čukaričkog na Cipru


Slaven Knežević
09.02.2019.18:00

Valerij Božinov u karijeri je igrao za brojne klubove. Počeo je u seniorima Pieta Hotspursa na Malti, a onda je promijenio čak 15 klubova. Igrao je za Lecce, Fiorentinu, Juventus, Manchester City, Parmu, Sporting, Hellas Veronu, Vicenzu, Levski Sofiju, Ternanu, Partizan, Hakku, Lausanne-Sport, Rijeku i Botev. 

Njegov dolazak u Rijeku dosta je odjeknuo jer ipak se radi o napadaču koji je igrao za neke od najvećih svjetskih klubova, no na Rujevici se nije naigrao. Kod Matjaža Keka dobio je priliku tek u dvije utakmice nakon čega se, u kolovozu 2018. godine, vratio u Bugarsku i potpisao za Botev.

Getty Images

Danas igra u Levskom iz Sofije, a svojim je potezom na prijateljskoj utakmici protiv Čukaričkog na Cipru nasmijao do suza. Levski je poveo već na samom početku susreta. U sedmoj minuti Davide Mariani je iskoristio lošu reakciju protivničke obrane i poentirao za vodstvo bugarskog sastava.

Čukarički je izjednačio u 33. minuti kada je Docić prebacio cijelu obranu Levskog i uposlio Aleksandra Đorđevića koji je zaobišao vratara i pospremio loptu u praznu mrežu za, kako će se kasnije pokazati, konačnih 1-1.

Getty Images

Levski je mogao do pobjede, ali je Božinov umjesto heroja postao tragičar i pri tome se propisno osramotio. Bivši napadač Rijeke sjajno je istrčao kontru i dočekao loptu na nekoliko metara od praznog gola, no umjesto da ju zakuca u mrežu, poslao ju je na tribine.

Božinov je i sam shvatio što je napravio pa je nakon sramotnog kiksa ostao još neko vrijeme ležati na travnjaku. Ovim je potezom ujedno pokazao i zašto ga Rijeka nije htjela zadržati, te zašto je kod Keka dobio priliku u samo dvije utakmice...

nogomet

Rijeka

Valerij Božinov

Levski Sofija

Čukarički

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter