VIDEO: ČERVAR O TEŠKOM ŽDRIJEBU

'Bolje da s njima igramo odmah, neka bude obračun kod O.K. Corrala'


Toni Horvat
23.06.2017.22:10
'Bolje da s njima igramo odmah, neka bude obračun kod O.K. Corrala'

sažeto

Izbornik hrvatskih rukometaša ne kuka zbog teškog ždrijeba za EP nego tvrdi da je bolje što prije igrati protiv najboljih


Toni Horvat
23.06.2017.22:10

Nikada se ne smije bojati, nikada, niti pred ovom skupinom niti pred bilo kojom drugom. Naravno, treba poštivati. Ako uspijemo u križanje ući, ulazimo u borbu sa svjetskim prvakom i svjetskim doprvakom, ali to je izazov da pokušamo s njima igrati prije nego se igra za plasman, tako da ako se trebamo obračunati odmah, neka obračun bude kod O. K. Corrala, rekao je izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar komentirajući ždrijeb Europskog prvenstva, koje će se idućeg siječnja igrati u Hrvatskoj.

"Kauboji" su na ždrijebu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog izvučeni u izuzetno tešku skupinu sa Srbijom, Švedskom i Islandom. No Červar se ne zamara toliko protivnicima koliko svojim igračima.

"Vidi se da u njima ima iskre, ima vatre u očima, što je bitno za ovaj projekt koji imamo, kojim kormilarim. Mislim da moramo biti skromni, moramo biti ponizni, puni strasti, entuzijazma, poleta i onda će biti mnogo lakše", rekao je Červar, pa se osvrnuo na trenutačno zdravstveno stanje u reprezentaciji, za koje se nada da će biti puno bolje kad krene prvenstvo.

"Imamo tri vrlo ozbiljne ozljede, Kopljara, Duvnjaka i Sliškovića, to su sve vanjski igrači. Ali neka bude što god bude, mi moramo srce dati na terenu i imponirati ljudima da u ovim teškim vremenima, kad se ljudi bore za komad kruha, da mi pokažemo da se ne smije predati, mora se ići do kraja. To je ono što nas treba gurati naprijed, da ne igramo samo za sebe nego i za druge", pojasnio je uvijek populistički nastrojeni Lino.

Jedan od udarnih igrača nove hrvatske reprezentacije je Jakov Gojun, kojeg ždrijeb nije pretjerano zabrinuo.

"Ja sam zadovoljan skupinom, sigurno imamo dvije nezgodne ekipe, ali kao što sam prije govorio, mi igramo kod kuće i ne trebamo se pretjerano obazirati na ostale reprezentacije. Mi znamo da ćemo imati veliku podršku u Splitu. Znaju i sve ostale reprezentacije što ih očekuje u Splitu, tako da na kraju svega ja sam zadovoljan i nadam se da će biti sve dobro", optimističan je Gojun.

hrvatska rukometna reprezentacija

100posto sport video

EP 2018.

Lino Červar

ždrijeb

Jakov Gojun

Podijeli članak