Gotovo je! Hrvatska je na SP-u!

Bravo Vatreni: Hrvatska izdržala u uspavanki u Pireju i izborila 10. veliko natjecanje


Slaven Knežević
12.11.2017.22:45
Bravo Vatreni: Hrvatska izdržala u uspavanki u Pireju i izborila 10. veliko natjecanje
Getty Images

sažeto

Hrvatska je u Pireju remizirala s Grčkom 0-0 i tako, s 4-1 iz prve utakmice, osigurala odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine


Slaven Knežević
12.11.2017.22:45

Hrvatska je otputovala u Pirej na uzvratnu utakmicu s Grčkom u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. U Maksimiru smo pregazili Grke s 4-1, pa je uzvrat bio samo formalnost. Bilo je bitno ne primiti gol i ući u mirne vode.

To se i dogodilo. O utakmici ne treba puno govoriti. Ukratko, Grci su nešto pokušavali, ali bila je to utakmica kakvu Grci često igraju. Negledljivi nogomet, 90 minuta čiste dosade. Završilo je 0-0 i nije bilo neke prilike koju bismo izdvojili. Hrvatska je uspjela odbiti i ono malo grčkih pokušaja, a mogli smo i zabiti iz nekoliko dobrih napada. Možda, ako baš moramo, možemo izdvojiti pokušaj Perišića koji je pogodio okvir gola. Ipak, nama je utakmica bila posebna jer nam je osigurala odlazak na Svjetsko prvenstvo iduće godine.

Tako će Hrvatska na svoje 10. veliko natjecanje. Sudjelovali smo na pet Europskih prvenstava, a ovo će nam biti i peto Svjetsko prvenstvo. Zlatko Dalić pokazao se kao spasitelj i uspio izvući Hrvatsku iz krize u ključnom trenutku. Logičan potez bio bi da mu HNS dodijeli i mjesto izbornika u Rusiji.

nogomet

hrvatska nogometna reprezentacija

Svjetsko prvenstvo

Grčka

Podijeli članak