Brigadir trenira kultni nogometni klub

'Samo sam se jednom potukao s igračem koji je odbio prihvatiti zamjenu, više nikome nije palo na pamet tako reagirati!'


Vjekoslav Paun
24.11.2017.21:00
'Samo sam se jednom potukao s igračem koji je odbio prihvatiti zamjenu, više nikome nije palo na pamet tako reagirati!'
Cropix

sažeto

"Brojni moji igrači mogu igrati i u prvoj ligi, ali ne pada im napamet kad znaju da ovdje neće biti prevareni i nasamareni!", rekao je Stjepan Gomerac, trener prvoplasiranog Vinogradara u Trećoj ligi Zapad


Vjekoslav Paun
24.11.2017.21:00

Najtrofejniji jaskanski trener, to je Stjepan Gomerac. On je, našalit će se, Vinogradarova verzija Krune Jurčića, "uvijek se vraća na klupu, stalno oko kluba i nikad ne odbija poziv". Tako je bilo i početkom siječnja ove godine kada se opet vratio u seniorsko "sedlo".

"Ovaj klub je nezamjenjiv. Ma kakva prva liga!", nasmijat će se.

Vinogradar je već godinama u vrhu treće lige, a sad se opet govori o povratku u drugu ligu. Koja je tajna Vinogradara?

"Pa to i nije neka tajna, naime, jako su dobri uvjeti i igrači iz drugih, pa i iz prve lige, rado dođu ovdje jer znaju da neće biti prevareni, nasamare ni i da će dobiti svoju plaću. To je osnovni razlog.", rekao je novi-stari trener Vinogradara.

Prošle godine Vinogradar je zadovoljio uvjete ulaska u drugu ligu, ali na kraju nije tamo završio. Što će biti na kraju ove sezone?

"Bilo je problema s lokalnom samoupravom, ne želim ulaziti u te detalje, ali znam da ćemo mi na sportskom planu napraviti sve što treba da se plasiramo u drugu ligu. Ove godine dva kluba idu u viši rang, već smo se dosta odvojili i trebali bi to i ostvariti."

Cropix

Kakav je predsjednik, vaš najbolji strijelac Igor Prijić kaže da nije dvojio u izboru kluba, čak i u odnosu na neke prvoligaše?

"Dobro je, i ja sam zadovoljan ovdje. Sigurno da nije lako biti trener ovdje, pritisak je velik i ako rezultat nije dobar nekoliko utakmica, već možeš izgubiti posao, ali znam se nositi s pritiskom. Generalno, jako sam zadovoljan"

Spomenuli ste prihode, možete li vi kao trener jednog trećeligaša normalno živjeti?

"Pa moram reći da sam do 2004. godine bio profesionalno zaposlen u vojsci, bio sam brigadir u Tigrovima, no od tad sam u mirovini i život mi je lakši uz kombiniranje tih prihoda. Da sam samo trener, to sigurno ne bi bilo tako."

Koje su vaše najluđe utakmice koje pamtite?

"Pa nikad neću zaboraviti kada sam vodio Vinogradar na gostovanje u Solin i tamo smo gubili 3-0. Na kraju smo slavili 5-4! To je bilo sjajno!"

Vas se pamti i po incidentu s igračem Darkom Čordašem iz 2010. godine! Zamijenili ste ga, ali on je nasrnuo na vas, došlo je i do tučnjave!

"Haha, ma mi smo sve izgladili od tad. Kako to objasniti? Darko je bio malo pod pritiskom jer je bio jedan od naših najboljih igrača, pa je za loše rezultate sebe okrivljavao, mislio je da će on nastradati od gazde, ali zapravo sam ja taj koji bi trebao i koji nosim sav taj pritisak. Dakle, što se dogodilo? On se malo pokoškao s jednim Amerikancem tada koji je bio u našoj momčadi i ja sam ga izvadio da se smiri, ali bio je jako napet i nije tu izmjenu baš najbolje prihvatio. Poslije mu je bilo žao", otkrio je Stjepan.

Cropix

Je li se poslije netko drznuo tako reagirati?

"Ne, više nije bilo takvih situacija!"

Vi baš i ne tražite izazove u drugim klubovima?

"Pa ja sam vam kao Kruno Jurčić koji se stalno vrti oko Dinama, haha. Prošao sam razne selekcije ovdje u Vinogradaru i jako sam zadovoljan".

Jedva ste ispali u kupu od Rudeša, a koji je "opalio" Hajduk na Poljudu. Kako bi Vinogradar danas prošao s Hajdukom, Dinamom?

"Pa ne tako davno bilo je 0-0 u službenoj utakmici protiv Dinama do 85. minute, pa nam je Kramarić utrpao tri gola u šest minuta. A što se Hajduka tiče, izgubili smo na Poljudu 3-0, ali nisu nam svirali jedan penal, tako da, nismo mi tako loši!"

Igor Prijić najbolji je strijelac ako se zbroji prva, druga i sve treće lige. Kako ga zadržati?

"Pa gledajte, ostali smo bez dva kvalitetna igrača koji su otišli u prvu ligu, tako da su promjene moguće i mi ćemo se znati nositi s njima. A ako dođe dobra ponuda, sigurno će Igor otići, kvalitetan je igrač!"

U trećim ligama zna biti dosta Korejaca, Afrikanaca, Južnoamerikanaca, neki su protiv stranaca u tim nižim rangovima s ciljem jačanja kvalitete domaćih igrača?

"Ma ne, nemam ništa protiv egzotike. I kod nas je bilo Brazilaca, ali su otišli kada smo ispadali u četvrti razred hrvatskog nogometa. Nemam ništa protiv."

Vinogradar se opet diže, trenutačno su prvoplasirana momčad Treće Hrvatske nogometne lige Zapad. Iako u trećem razredu, vrijede daleko više, a to žele i potvrditi na kraju sezone. U još jednom uzletu prema Drugoj ligi...

Cropix

nogomet

3. HNL Zapad

Stjepan Gomerac

Vinogradar

Podijeli članak