Šok na Poljudu

Carrillo odlazi: Nakon derbija s Dinamom Hajduk ostaje bez trenera?


Slaven Knežević
23.10.2017.11:00
Carrillo odlazi: Nakon derbija s Dinamom Hajduk ostaje bez trenera?
Cropix

sažeto

Joan Carrillo mogao bi preuzeti klupu mađarske nogometne reprezentacije. Na Poljudu ga je iz lože pratio predsjednik tamošnjeg saveza Csányi Sándor


Slaven Knežević
23.10.2017.11:00

Derbi između Hajduka i Dinama, kao i obično, imao je snažan odjek, a njegove posljedice osjećat će se još danima nakon. I dok su se mediji u Hrvatskoj bavili suđenjem, analizama igre jedne i druge ekipe, otrovnim strelicama koje lete iz Zagreba u Split i obrnuto, te obračunom u svečanoj loži na Poljudu, mađarski su mediji upravo u toj loži primijetili puno znakovitiji događaj.

Osoba koju su uočili Mađari u loži mogla bi s Poljuda odvesti jedno od najjačih oružja Bijelih, trenera Joana Carrilla. Naime, derbi je iz lože pratio predsjednik Mađarskog nogometnog saveza Csányi Sándor kojeg vjerojatno nitko ne bi ni primijetio da svijet nije obišla slika iz lože proizašla zbog sukoba uprava naša najveća dva kluba.

Mađarska je bez izbornika ostala prije nešto više od mjesec dana kada je otkaz zbog loših rezultata u kvalifikacijama dobio Bernd Storck koji je ranije napravio čudo. Storck se uspio kvalificirati na Euro u Francuskoj prošle godine nakon 30 godina što Mađari nisu bili na velikom natjecanju, a onda je i osvojio prvo mjesto u skupini ispred Islanda, Portugala i Austrije. U osmini finala ispao je od Belgije. Na klupi reprezentacije privremeno ga je zamijenio njegov pomoćnik Zoltán Szélesi, no Mađari su u potrazi za trajnim rješenjem.

Mađarski Ripost piše kako Carrillo do sada nije bio među kandidatima za preuzimanje reprezentacije, ali da je posjet predsjednika mađarskog saveza itekako znakovit. Carrillo je dio karijere proveo u Mađarskoj gdje je s Videotonom osvojio i naslov prvaka, te ostavio odličan dojam.

Nemzetisport.hu piše kako je Csányi u Hrvatskoj bio i zato što je predsjednik i glavni direktor OTP Banke koja je kupila Splitsku Banku koja je pak jedan od sponzora Hajduka. Ta veza i dobri odnosi s Hajdukom mogla bi pomoći Csányiju da Carrilla dovede na klupu svoje reprezentacije.

nogomet

Hajduk

Mađarska

Joan Carrillo

Csányi Sándor

Podijeli članak