OVACIJE ZA TALIJANA U PIONIRU

Cedevitin trener osvojio Beograd: 'Dao sam vašim navijačima po dolar da me vole' ▶️


Toni Horvat
12.04.2017.12:00
Cedevitin trener osvojio Beograd: 'Dao sam vašim navijačima po dolar da me vole' ▶️
Ronald Gorsic / CROPIX

sažeto

Gianmarco Pozzecco (42), pomoćni trener Veljka Mršića u Cedeviti, pobire simpatije gdje god se pojavi, pa je tako bilo i u Beogradu


Toni Horvat
12.04.2017.12:00

U zagrebačkim košarkaškim krugovima svi znaju da je Gianmarco Pozzecco legenda. Pomoćnik Veljka Mršića u Cedeviti neuništivi je pozitivac i zajebant, uvijek spreman na šalu, prvenstveno na svoj račun.

U rijetkim prilikama kad dobije malo medijske pažnje, kao u ovakvim situacijama kad mora mijenjati suspendiranog Mršića, oduševljava izjavama poput "ja sam patuljak i budala" ili "imam mali mozak", i to na hrvatskom jeziku. A još više fascinira energija koju troši na svakoj utakmici, osobno proživljavajući svaku akciju kao da on igra, a ne gleda sa strane.

A srčanost i pozitivu bivšeg talijanskog reprezentativca prepoznali su na prvim utakmicama finala ABA lige i navijači u Beogradu, koji mrze sve što nije Zvezdino, ali njega su dočekali ovacijama.

Ronald Gorsic / CROPIX

"Platio sam puno, svakom od njih dao sam po dolar. Skupo me koštalo, ali bio sam sretan, bilo je to dobro ulaganje", u svojem se stilu našalio Poz pred srpskim novinarima nakon poraza Cedevite i u drugoj utakmici finala.

Kad se uozbiljio, rekao je da vjerojatno dobiva takve reakcije zbog emotivnosti, a onda ispričao priču iz mladosti o utjecaju košarke u bivšoj Jugoslaviji na njegovu karijeru.

"Rođen sam u Trstu, pa sam kao dijete mogao loviti vaše televizijske kanale, na kojima sam gledao košarkaške utakmice. Odrastao sam uz sve vaše košarkaše, imam ogromno poštovanje prema igračima s ovih prostora, znam da razumijete košarku, zato mi je toliko značilo doći ovdje i osjetiti takvo poštovanje", rekao je 42-godišnji Talijan.

Cedevita

Crvena zvezda

ABA liga

Gianmarco Pozzecco

Podijeli članak