BUDUĆI NAJVIŠI HRVATSKI KOŠARKAŠ

Cibona ostala bez još jednog supertalenta: Nikić (18) 'emigrirao' u Njemačku


Toni Horvat
17.07.2017.17:20
Cibona ostala bez još jednog supertalenta: Nikić (18) 'emigrirao' u Njemačku
Ronald Gorsic / CROPIX

sažeto

Krešimir Nikić mogao bi postati najviši hrvatski košarkaš, prognozirali su mu da će narasti do 219 cm. No ubuduće ga neće mjeriti u Ciboni, nego u Albi


Toni Horvat
17.07.2017.17:20

Prije tri godine Cibona je imala neviđenu plejadu supertalentiranih visokih klinaca. Nitko od njih petorice nije imao više od 17 godina i manje od 209 centimetara. Danas je u klubu ostao samo jedan od njih, Josip Popić, koji je praktički cijelu prošlu sezonu bio ozlijeđen.

Najnoviji "emigrant" je najmlađi od te petorice, Krešimir Nikić, koji je prije tri mjeseca napunio 18 godina, a danas je potpisao petogodišnji ugovor s berlinskom Albom.

"Mnogi europski klubovi fokusirali su se na Nikića, ali mi smo ga uspjeli uvjeriti da dođe u Albu, gdje će imati potporu, infrastrukturu za razvoj, momčadski duh i bit će uključen u naš profesionalni program. Velik je talent koji ćemo izoštriti u narednim godinama", rekao je sportski direktor berlinskoga kluba Himar Ojeda.

Kad 221 cm visoki svjetski putnik Bruno Šundov (37) konačno odluči završiti karijeru, Nikić bi mogao postati najviši aktivni hrvatski košarkaš. Iako je trenutačno na 215 cm, prognozirali su mu da će narasti do 219.

Prije Nikića, od "velike petorke" prvi se iz Cibone otisnuo Ivica Zubac, koji je prije godinu i pol dana isforsirao odlazak zbog zakašnjeli plaća. Iako je bio na pragu Cedevite, naposljetku je završio u srpskome Mega Leksu, odakle je nakon nekoliko mjeseci otišao u NBA.

Zatim je otišao Lovro Buljević, jedini od ovih igrača koji formalno igra na poziciji "četvorke". Za razliku od Zupca, njega je Cedevita uspjela dovesti prošlog ljeta kako bi popunila drugu momčad za domaću ligu.

Prije Nove godine "vukovi" su ostali i bez najvrjednijeg eksponata Ante Žižića, kojeg su prodali u tursku Darušafaku. Poput Zupca, i on je već nekoliko mjeseci kasnije otišao u NBA ligu.

Cibona

Bruno Šundov

Krešimir Nikić

Podijeli članak