NAKON PRVOG DANA 1-1

Ćorić: 'Baš mi odgovaraju teren i suhi zrak u dvorani'; Galović: 'Nikad nisam igrao protiv nekog tako brzog'


HINA
02.02.2018.20:50
Ćorić: 'Baš mi odgovaraju teren i suhi zrak u dvorani'; Galović: 'Nikad nisam igrao protiv nekog tako brzog'
Vlado Kos / CROPIX

sažeto

Borna Ćorić pobijedio je Vaseka Pospišiča, a Viktor Galović izgubio od Denisa Shapovalova


HINA
02.02.2018.20:50

Hrvatska i kanadska Davis Cup reprezentacija u subotnji dvoboj parova ulaze izjednačene, nakon što su u petak, prvog dana dvoboja 1. kola Svjetske skupine u osječkom Gradskom vrtu, Borna Ćorić i Denis Shapovalov opravdali uloge favorita i donijeli po bod svojim reprezentacijama, pobjedama nad Vasekom Pospišilom (3-6, 6-2, 6-3, 6-2), odnosno Viktorom Galovićem (6-4, 6-4, 6-2).

"Rezultat je realan. Igrači koji su dobili svoje mečeve bili su dominantni i uvjerljivi, tako da nemamo za čim žaliti. To smo na neki način i priželjkivali, s obzirom da danas još nismo imali Marina Čilića, a sad ga imam priliku staviti. Vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti već u subotu ili ga ostaviti za nedjelju, ali sad polako ulazimo i u veću ulogu favorita, kad imamo Marina na terenu", rekao je izbornik naše reprezentacije Željko Krajan.

Ovakvim raspletom prvog dana, subotnji dvoboj parova i bod koji će osvojiti pobjednička reprezentacija dodatno dobiva na težini. Kanadski izbornik Frank Dancevic potvrdio je da će u subotu ostati pri nominiranom paru, 45-godišnjem Danielu Nestoru i 27-godišnjem Vaseku Pospišilu, dok je Željko Krajan i dalje ostao suzdržan glede para koji će istrčati u subotu.

Dodig, Škugor, Čilić, potpuno je svejedno

"Nismo imali Marina da s nama trenira parove pa su s te strane Dodig i Škugor bili sigurnija opcija. No, neke stvari su se sad promijenile. Pokazali smo da u bilo kojoj kombinaciji imamo jako dobre igrače u parovima, u raznim kombinacijama smo pobjeđivali, tako da vjerujem da će bilo koja odluka biti ispravna. Mora biti", rekao je Krajan.

Naš drugi igrač u petak bio je Viktor Galović. Jedan 'break' u prvom ili drugom setu zakomplicirao bi 18-godišnjoj ljevorukoj kanadskoj senzaciji Denisu Shapovalovu put prema pobjedi. Nažalost, nije u tome uspio pa je nakon 110 minuta borbe morao priznati premoć devet godina mlađem suparniku koji ga je impresionirao.

"Igrao sam sa Top 100 igračima i pobjeđivao neke. No, nisam nikada igrao protiv nekoga tko igra tako brzo. Reternira nenormalno. Servirao sam 200 na sat, blizu crtama, ali je svejedno reternirao i to duboko, pod noge. Mislim da bi mogao jako brzo u prvih deset", rekao je Galović.

Borna Ćorić izgubio je prvi set prvog meča, ali vrlo brzo zatim i opravdao ulogu favorita.

'U ovakvim uvjetima na zemlji sam najbolji'

"Ne mogu reći da sam i u prvom setu igrao loše. On je servirao odlično i imao sam par malih šansi koje nisam iskoristio, a onda se dogodio taj jedan loš gem. No, znao sam da ne može tako servirati tri ili četiri seta i jednostavno sam samo čekao svoju šansu. Srećom, 'brejknuo' sam ga početkom drugog seta i mislim da se tu prelomio meč", rekao je Ćorić na konferenciji za medije u osječkom Gradskom vrtu nakon svoje šeste pobjede u Davis Cupu, a prve nakon što je u četvrtfinalu 2016. u Portlandu svladao Jacka Socka u odlučujućem, petom meču.

Njegovim povratkom hrvatska reprezentacija dobila je prijeko potrebnu čvrstu opciju u pojedinačnim mečevima, čime je izborniku Željku Krajanu omogućeno kombiniranje s nominacijama i dodatni dan odmora za Marina Čilića.

Kombinirao je i kanadski izbornik Frank Dancevic koji je u petak odlučio zamijeniti ozlijeđenog Petera Polanskog 27-godišnjim Vasekom Pospisilom. Potez se nakon prvog seta činio i više nego mudrim. No, onda je do izražaja došla Ćorićeva kvaliteta, čemu je doprinijela i zemljana podloga.

"Teren je baš onakav kakav meni odgovara. Zrak u dvorani je suh pa lopte brzo lete, što je dobro i za servis. Svi serviramo preko 200 kilometara na sat. U sličnim sam uvjetima ostvario svoje najbolje rezultate na zemlji", rekao je Ćorić.

Osijek

Borna Ćorić

Kanada

Davis cup

Željko Krajan

Viktor Galović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter