NOVI SKANDAL U UFC-U

Cormier priznao da ne bi prihvatio revanš protiv Miočića, naš borac se ražestio: 'Znam zašto me izbjegavaš, veselim se povratku pojasa'


Toni Horvat
12.10.2018.21:00
Cormier priznao da ne bi prihvatio revanš protiv Miočića, naš borac se ražestio: 'Znam zašto me izbjegavaš, veselim se povratku pojasa'
David Mariuz/Getty Images

sažeto

Stipe Miočić još neće dobiti priliku da vrati naslov UFC-ova prvaka, Cormier će se 3. studenog boriti protiv Derricka Lewisa


Toni Horvat
12.10.2018.21:00

Osim skandala nastalog nakon borbe Habiba Nurmagomedova i Conora McGregora, ovog je tjedna UFC potresla još jedna kontroverza, u koju je direktno uključen, odnosno isključen, Stipe Miočić.

Američki borac podrijetlom iz Rtine pokraj Zadra u srpnju je nakon rekordne tri uspješne obrane titule ostao bez pojasa teškaškog prvaka UFC-a izgubivši od Daniela Cormiera. Stipe je odmah najavio da želi revanš, što bi trebalo biti njegovo pravo, s obzirom na to što je do tog trenutka bio najdugovječniji teškaški prvak u povijesti organizacije.

Međutim, UFC je nabrzinu organizirao okršaj Cormiera i Derricka Lewisa, jer im je trebala jaka glavna borba za event UFC 230 3. studenog u New Yorku. Borilački svijet ostao je u čudu kako je to Lewis dobio priliku ispred Miočića.

Vrhunski borci obično ne prihvaćaju borbe u tako kratkom vremenskom roku jer im je uobičajeni pripremni period šest tjedana, a do ovog eventa ostala su manje od četiri. Štoviše, i Cormier je najavljivao da bi prije Miočića prihvatio borbu samo s Brockom Lesnarom, i to u 2019. godini. Tim više što još nije ni u potpunosti zaliječio manju ozljedu. No DC očito ne smatra Lewisa prijetnjom, barem ne tako velikom poput Miočića.

"Ne bih prihvatio revanš s Miočićem jer je predobar pod ovim okolnostima. Ne kažem da Derrick nije dobar, ali Stipe me može pobijediti na različite načine, dobar je u mnogim stvarima. A ako me Derrick želi pobijediti, morat će me nokautirati", iskren je bio Cormier.

A to je samo dodatno ražestilo Stipu, koji je putem Twittera poručio DC-u:

"Jedanput je slučajnost. Srušio sam rekord u uzastopno obranjenim teškaškim titulama, zato si me izbjegao 3. studenog. Garantiram da će idući put drukčije završiti", napisao je Miočić u jednom tvitu, a u drugom je dodao:

"Devet od 10 puta bih pobijedio DC-a. Svi to znaju, i DC to zna. Niti jedan teškaš nije postigao ono što sam ja."

U kratkom razgovoru za ESPN Miočić je otkrio kako se i sam ponudio UFC-u za borbu s Cormierom u upražnjenom skorašnjem terminu.

"Pregovarali smo o tome da spasim taj event, ali nikad mi nisu ponudili Cormiera. S njim bih se borio bilo kad, bilo gdje. Veselim se što ću vratiti pojas", rekao je američko-hrvatski as.

UFC

Stipe Miočić

Daniel Cormier

Derrick Lewis

UFC 230

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter