Anketa: Urota ili paranoja?

Cristiano Ronaldo poludio na UEFA-u zbog nagrade Luki Modriću i crvenog kartona protiv Valencije: Portugalac vjeruje da su se urotili protiv njega


Slaven Knežević
22.09.2018.19:00
Cristiano Ronaldo poludio na UEFA-u zbog nagrade Luki Modriću i crvenog kartona protiv Valencije: Portugalac vjeruje da su se urotili protiv njega
Getty Images

sažeto

Cristiano Ronaldo uvjeren je kako je UEFA krenula u rat protiv njega. Slažete li se s Ronaldom ili ne?


Slaven Knežević
22.09.2018.19:00

Cristiano Ronaldo je jedan od najboljih igrača današnjice, ali i među najboljima u povijesti nogometa. Sjajni Portugalac je prošle sezone u dresu Real Madrida u 44 utakmice zabio 44 gola i upisao osam asistencija. Nakon još jedne sjajne sezone šokirao je sve i otišao u Juventus u kojem je do sada u pet utakmica zabio dva gola i upisao po jednu asistenciju i crveni karton.

Ronaldov život u Torinu nije krenuo najbolje. Najprije u prvih nekoliko utakmica nije mogao zabiti gol što je, kada se o njemu radi, kao da netko drugi ne zabije barem 10 utakmica zaredom. Dva gola zabio je prije susreta s u Ligi prvaka koja je do sada bila njegovo natjecanje i u kojoj je trebao ponovno zasjati.

Juventus je igrao protiv Valencije, a Ronaldo je u tom susretu proveo tek 29 minuta prije nego je dobio svoj prvi izravni crveni karton u Ligi prvaka u karijeri. Portugalac je isključen nakon što je nakon jednog duela lagano za kosu povukao Murilla. Nije to izgledalo uopće kao nešto strašno, ali sudac je bez razmišljanja Ronaldu pokazao crveni karton.

"Nisam ništa napravio! Nisam ništa napravio!", ponavljao je izbezumljeni Ronaldo dok je napuštao teren, a slučaj s tim crvenim kartonom pokazao mu je ono na što je i ranije sumnjao.

Prema pisanju Repubblice Ronaldo je uvjeren kako se UEFA urotila protiv njega. Talijani tvrde kako im je sve potvrdio izvor blizak Portugalcu koji tvrdi kako Ronaldo smatra da je sve krenulo još na dodjeli nagrade za najboljeg igrača Europe koja je, umjesto njemu, dodijeljena Luki Modriću. Nakon što su mu oduzeli nagradu iz UEFA-e su poslali i suca da ga isključi protiv Valencije, smatra Ronaldo.

Iako nitko još nije otkrio razlog ovakve odmazde UEFA-e, neki tvrde da je Ronaldo kriv zato što je otišao iz Reala u čijem dresu zasigurno ne bi dobio taj crveni karton. Sami igrač ne misli kako je to zbog odlaska u Juve, ali uvjeren je da je UEFA u ratu s njim i da je to jedino objašnjenje za niz 'nepravda' koje je doživio u zadnje vrijeme.

Španjolski mediji slažu se kako UEFA ima nešto protiv Ronalda, no oni smatraju da je jedina nepravda taj crveni karton. Priča iz španjolskih medija ide tako da je Luka Modrić zasluženo uzeo nagradu za najboljeg igrača u Europi, ali da si je Ronaldo sam 'skuhao' crveni karton kada je odbio doći na dodjelu te nagrade.

UEFA, prema medijima u Španjolskoj, nije mogla podnijeti Ronaldov neposluh i odluku da ne dođe na svečanost dodjela nagrade, pa je crvenim kartonom Portugalcu htjela poručiti gdje mu je mjesto. Vjerujete li da je Ronaldo došao na pik UEFA-e i da je čak i Lukina nagrada samo kazna Portugalcu ili bivši igrač Reala ipak malo pretjeruje? Odgovorite u našoj anketi.

nogomet

Cristiano Ronaldo

Uefa

100posto anketa

urota

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter