VIDEO: Najboljih 20 poena Rogera Federera

Čudesni Švicarac je u 37. godini života prvi favorit Melbournea: Pokorio je Australiju pet puta, mogao bi opet!


Vjekoslav Paun
11.01.2018.21:00
Čudesni Švicarac je u 37. godini života prvi favorit Melbournea: Pokorio je Australiju pet puta, mogao bi opet!
Reuters

sažeto

Roger Federer želi u Melbourneu uzeti 20. jubilarni Grand Slam naslov


Vjekoslav Paun
11.01.2018.21:00

Roger Federer opet je na mjestu nesreće. Nakrcan samopouzdanjem, spreman za novi, jubilarni trofej. U tom slučaju bio bi to 20. Grand Slam naslov, doseg koji bi, kao što je to jednom rekao Goran Ivanišević, probijali tek - roboti...

Istina, nije baš najbolji "gubitnik na svijetu", ponekad će plakati iz bijesa, očaja, pa i izgovoriti riječi onako vruć na pressici, ali generalno gledajući, nema popularnijeg tenisača, a možda i sportaša na planeti.

I svi su zadovoljni, sretni, što priča o Federeru ide dalje, unatoč tome što je već na "pragu" ulaska u peto desetljeće života i što je odan tenisu, iako izazovi obitelji (dva para blizanaca) sve više - pritišću.

Baš kao i prošle godine, Roger Federer najavljuje da je nikad spremniji, a ako su uvjeti slični onima od prošle godine (nešto brža podloga), čini se da će biti na najboljem putu da opet ode do kraja.

Novak Đoković nije igrao pola godine, Rafael Nadal žali se opet na probleme s ozljedama, Andy Murray nije niti doputovao, Stan Wawrinka također je bio u "bolesničkom krevetu"... Sve su to razlozi zašto je Federerova kandidatura definitivno - najuvjerljivija.

Jedan od najboljih podsjetnika kako je to izgledalo prošle godine je kompilacija njegovih 20 najboljih poena iz Melbournea, jednostavno, za uživanje...


Roger Federer

Australian Open

Podijeli članak