FOTO: UHVAĆENI 'NA DJELU'

Dalić tvrdi da sa Zdravkom Mamićem nikad nije bio na kavi, ali ova fotografija pokazuje drukčije


Toni Horvat
12.10.2017.13:15
Dalić tvrdi da sa Zdravkom Mamićem nikad nije bio na kavi, ali ova fotografija pokazuje drukčije
Zeljko Hajdinjak / Cropix

sažeto

Zlatko Dalić svakom prilikom pere ruke od Zdravka Mamića, ne želi da ga se dovodi u neprimjereni kontekst s njim, pa je čak 'potisnuo u sjećanju' zajedničku kavu


Toni Horvat
12.10.2017.13:15

Otkako je u subotu prihvatio poziv Davora Šukera i preuzeo hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Zlatko Dalić osjeća potrebu braniti se od napada da je čovjek Zdravka Mamića.

Štoviše, objašnjavao je kako nema veze s dolaskom Zorana Mamića u Al-Ain nakon njegova odlaska s klupe toga kluba iz UAE-a, kako mu nitko od Mamića ništa nije dužan, kako je došao na Šukerov, a ne Mamićev poziv te kako sa Zdravkom čak nikad u životu nije ni popio kavu.

To je sve možda istina, ali priložena fotografija pokazuje da je Dalić provodio vrijeme s Mamićem u kafiću. Jesu li pili kavu, nešto drugo ili ništa, nije nam poznato, ali u društvu s Mamićem je bio.

Zeljko Hajdinjak / Cropix

Fotografija je nastala 2012. u Varaždinu kad su predstavnici Dinama sa Šukerom, koji još nije bio predsjednik HNS-a, došli na razgovor s gradonačelnikom o spasu NK Varaždina, a prije toga posjetili su sportski centar TTS u vlasništvu Branka Ivankovića.

Na fotografiju vidimo šire društvo, u kojem su i Dalić i Šuker i Mamić i Ivanković, kao i Dalićev prethodnik na klupi reprezentacije Ante Čačić. Zanimljivo društvo čiji su se životni putevi često ispreplitali.

Naravno, ova fotografija ne može dokazati prijateljstvo između Dalića i Mamića, a kamoli da je novi izbornik posao dobio preko takve veze. Možda s Mamićem ovom prilikom nije izmijenio ni riječ. Ali bio je s njim na "kavi".

hrvatska nogometna reprezentacija

Zdravko Mamić

Ante Čačić

Zlatko Dalić

Varaždin

Davor Šuker

Branko Ivanković

Podijeli članak