Sprema se senzacionalan transfer

Dani Olmo mogao bi već na zimu napustiti Dinamo, ali neće otići u Barcelonu: Velikan europskog nogometa spreman je srušiti rekord i 'izbiti Dinamo iz cipela'


100posto
15.11.2018.14:00
Dani Olmo mogao bi već na zimu napustiti Dinamo, ali neće otići u Barcelonu: Velikan europskog nogometa spreman je srušiti rekord i 'izbiti Dinamo iz cipela'
Getty Images

sažeto

Skauti Manchester Uniteda u zadnje su vrijeme intenzivirali praćenje mladog Dinamovog talenta i spremni su platiti ozbiljan novac


100posto
15.11.2018.14:00

Medijskim prostorom u Hrvatskoj snažno je odjeknula vijest da Barcelona želi iz Dinama vratiti svojeg odbjeglog sina Danija Olma. Modri su napravili sjajan posao kada su mladog Španjolca 2014. godine ukrali Barceloni iz njihove U-18 momčadi.

Dinamo je Olma platio tek 180.000 eura, a sada bi ga mogao prodati za preko 25 milijuna eura. Olmo je u Zagreb stigao sa 16 godina i trebalo mu je neko vrijeme da se prilagodi. Iz Dinama su uvjeravali da se radi o izvanserijskom talentu i, pokazalo se kasnije, bili su u pravu.

Olmo je danas jedan od ključnih igrača maksimirskog sastava. Ove sezone je u 20 utakmica zabio četiri gola i upisao sedam asistencija. Dobre igre u modrom dresu dovele su ga i do španjolske nogometne reprezentacije, a u Barceloni su shvatili kakvog su dragulja izgubili pa su sada stupili u kontakt s njegovim menadžerom kako bi Olma vratili kući.

Ipak, izgleda da Barca nije jedina zainteresirana za 20-godišnju zvijezdu Dinama. Modri su na ljeto odbili ponudu Valencije, a navodno Olma želi i Real Madrid. U cijelu priču uključili su se i Englezi. Engleski mediji pišu kako će se Manchester United uključiti u utrku.

Jose Mourinho je već ranije poslao skaute da prate Dinamove utakmice i oni su debelim slovima u svoje bilježnice zapisali Olmovo ime. Kako pišu mediji na Otoku, interes Manchestera se intenzivirao pa su skauti Olma pratili na zadnje dvije Dinamove utakmice, a gledat će ga i u dresu reprezentacije. S obzirom na sve veći broj klubova koji lovi mladog Španjolca, Dinamo bi već u siječnju mogao napraviti rekordan transfer.

nogomet

Dinamo

Barcelona

transfer

Manchester United

Dani Olmo

newsletter

Prijavite se na Newsletter