ACIN REZIME SKUPINE

'Dobili smo koga smo trebali, a protiv Španjolaca pokazali da možemo igrati u zoni medalja'


Toni Horvat
07.09.2017.16:00
'Dobili smo koga smo trebali, a protiv Španjolaca pokazali da možemo igrati u zoni medalja'
Reuters

sažeto

Bilo mi je bitno da u osmini finala izbjegnemo Latviju jer ne znam kako bih joj se suprotstavio, priznao je Aco Petrović


Toni Horvat
07.09.2017.16:00

Napravili smo sve što smo trebali u Cluju, dobili smo koga smo trebali i pokazali protiv Španjolske da možemo igrati u zoni medalja, rezimirao je nastup hrvatske reprezentacije u prvoj fazi Eurobasketa izbornik Aco Petrović nakon uvjerljive pobjede 107-69 u revijalnoj utakmici protiv Češke.

Svi ljubitelji hrvatske košarke malo su se zabrinuli kad je Bojan Bogdanović u posljednjim sekundama treće četvrtine dobio udarac u kvadriceps, nakon kojeg se više nije vraćao u igru, ali s njim je sve u redu, ionako bi odmorio do kraja susreta, pogotovo s obzirom na uvjerljivi rezultat.

"Bojao sam se ulazaka Bogdanovića i Šarića u 'pasivnim' minutama, ali morali su igrati jer bi im pet dana bez utakmice bila prevelika stanka, ali sve je dobro ispalo", rekao je Aco pred kamerom HRT-a, a onda se okrenuo Istanbulu, gdje nas u nedjelju čeka utakmica osmine finala.

Protivnika ćemo saznati nakon posljednje večerašnje utakmice u skupini D između Turske i Latvije. U slučaju pobjede Turaka, oni će nam stajati na putu, a pobijedi li Latvija, igrat ćemo protiv Rusije.

"Tomasa smo 'zamrznuli' jer znamo koji mu je zadatak ako budemo igrali s Rusima. Da smo ga imali kani u Riju, možda bismo već presjekli taj problem četvrtfinala, takav igrač nam je falio", rekao je Aco. A ako ne znate koji bi Tomasov zadatak protiv Rusa, to bi bilo striktno čuvanje njihova najboljeg igrača Alekseja Šveda.

Rusi su, prema mnogima, idealan protivnik iz skupine D.

"Nikako nisam želio Latviju, jer za sve ostale imam ideju kako im se suprotstaviti. Ali za Porzingisa i ostale Latvijce nemam čistu ideju što raditi, s kakvim match-upom, što bi me u startu zabrinjavalo. Sa svima ostalima to je 50-50. Rusi i Turci igraju dva dijamentralno suprotna stila, ruski je poprilično organiziran, a turski s visokim tempom, četvoricom niskih igrača, kao da igraju streetball", objasnio je izbornik.

Danas smo u dvorani u Cluju u puno većoj ulozi vidjeli one koji su dosad manje igrali.

"Dobili smo priliku i iskoristili je. Nismo smjeli ući opušteno jer bi onda njihov talent došao do izražaja. Meni je ovo prvo veliko natjecanje i lijepo iskustvo za nastavak karijere", rekao je Ivan Buva, koji je postigao 13 koševa i šest skokova.

Filip Krušlin igrao je manje samo od Dragana Bendera i ubacio 11 poena uz pet asistencija.

"Nije lako igrati ovakve utakmice kad znaš da ti ni pobjeda ni poraz ništa ne donose, ali maksimalno smo se spremili i lagano dobili. Svi smo tako rezonirali, dali maksimum, a to dokazuje i rezultat. Znamo što slijedi, koliko je važna sljedeća utakmica, a ovo je bio dobar trening za nju", rekao je Krušlin, sin pjevača grupe Latino, Željka.

Eurobasket 2017.

Aco Petrović

Cluj

Filip Krušlin

Ivan Buva

Podijeli članak