VIDEO: Najstariji u Top 100

Doktor Ivo proslavio je 39. rođendan: Kralj aseva nastavlja marširati, lovi neke nove rekorde


Vjekoslav Paun
28.02.2018.12:00
Doktor Ivo proslavio je 39. rođendan: Kralj aseva nastavlja marširati, lovi neke nove rekorde
Reuters

sažeto

Ivo Karlović niti ne razmišlja o mirovini. A i zašto bi kad ga sjajno ide...


Vjekoslav Paun
28.02.2018.12:00

"Sve mi stavite s druge strane mreže. Samo ne njega. Protiv njega je nemoguće igrati", tako će Roger Federer. Roger o Ivi.

"Nitko ne voli igrati protiv njega. Nitko", rekao je jednom Tommy Haas i također ga uvrstio među tri tenisača s kojim nikako ne voli igrati.
I Novak Đoković jednom je bio "negativan" protiv Zagrepčanina.

"Sjajan je čovjek, ali što dalje od njega u ždrijebu", reći će Srbin.

Svi oni, čini se, nastavit će se družiti s Hrvatom na turnirima. Iako Ivo danas slavi 39 godina, iako su njegovi vršnjaci već debelo po veteranskim turnirima, Doktor se ne predaje.

"Dok me ozljede puste, igrat ću", reći će.

A i zašto bi prestao. Njegova karijera, ona ozbiljna seniorska prava, startala je zapravo od lipnja 2003. godine kad je šokirao Lleytona Hewitta, branitelja naslova u Wimbledonu. Na centralnom terenu u prvom kolu. Jer samo dva tjedna ranije razmišljao je i o prestanku karijere, "vukao" se po Futuresima u Mađarskoj, čak je i na Challengeru na Savi morao u kvalifikacije (nije dobio pozivnicu za glavni turnir), u prvom kolu igrao je protiv mojeg kolege iz Pule.

I sve se preokrenulo preko noći, jedna pobjeda lansirala ga je u zvijezde, na kraju je stigao do 3. kola, a i do nešto novca koji mu je omogućio putovanje po turnirima.

Naravno trebalo je zadržati taj status Top 100 tenisača, na kraju je uspio i sasvim zasluženo si otvorio put kojim je ostvario značajan, neizbrisiv trag na ATP Touru.

Čak 15 sezona završavao je unutar najboljih 100 tenisača svijeta, pobjeđivao je gotovo sve najbolje svjetske tenisače (pa i Rogera Federera u Top formi), zabio je 12.543 asa u karijeri, osvojio je osam naslova u singlu, bio je čak 14. na svijetu...

A da je njegov put bio posut trnjem, ne treba posebno podsjećati i zato je svaki dolar koji je zaradio možda i dvostruko vrjedniji od ostatka ekipe.

Hrvatski teniski savez tad je ulagao u Ivana Ljubičića i Marija Ančića (opravdano, jer bili su itekako talentirani, što su i dokazali), a Ivo je s druge strane bio nerijetko i predmet sprdnje kako od kolega, tako i od dužnosnika, Davis Cup izbornika, pa i novinara.

No on je svima očitao lekciju tamo gdje je i trebao, na teniskom terenu. Sretan rođendan Dive, samo tako dalje...

tenis

Ivo Karlović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter