Pronašli zamjenu za Navasa

Donedavni prvi vratar kraljevskog kluba na ljeto napušta Madrid: Perez potpuno besplatno dovodi idealnog kandidata za vrata Reala


Slaven Knežević
21.02.2019.11:00
Donedavni prvi vratar kraljevskog kluba na ljeto napušta Madrid: Perez potpuno besplatno dovodi idealnog kandidata za vrata Reala
Getty Images

sažeto

Keylor Navas trebao bi na ljeto otići iz kluba u transferu vrijednom oko 15 milijuna eura, a njegova zamjena bit će Alex Remiro iz Athletic Bilbaoa


Slaven Knežević
21.02.2019.11:00

Keylor Navas odlazi iz Real Madrida. Španjolski mediji već neko vrijeme pišu kako je Kostarikanac nezadovoljan, a navodno mu je prekipjelo kada je u klub stigao Thibaut Courtois. Navas je svjestan da će mu se minutaža smanjivati, a već sada ga Santiago Solari koristi samo u Kupu kralja što je nekakvih 10 utakmica u sezoni.

Getty Images

Navas ima već 32 godine i teško je za vjerovati da će pred kraj karijere pristati na sjedenje na klupi. Zainteresiranih ne nedostaje, a među velikanima koji bi ga voljeli vidjeti u svojoj svlačionici su Juventus, Arsenal i Roma koja u ovom poslu ima ulogu favorita. Španjolski mediji pišu o mogućoj cifri od 15-ak milijuna eura.

Real će tako kao prvu opciju imati Courtoisa koji će nastaviti braniti u La Ligi i Ligi prvaka, a sada se bacaju u potragu za mladim vratarom koji je perspektivan i kojem ne smeta sjedenje na klupi i čekanje prilike kroz igranje kup utakmica.

Getty Images

Pod ugovorom s Realom je i mladi ukrajinski vratar Andriy Lunin koji ima 20 godina i Florentino Perez ga jako cijeni. Na kraju, zato je i platio 10 milijuna eura da ga dovede iz Zorye Lugansk. Ipak, mladi Ukrajinac se nije pretjerano dokazao na posudbi u Leganesu što pokazuje da se nije još prilagodio na španjolsku ligu bez obzira na to što je ostavio solidan dojam.

Real ga svakako još uvijek ne želi gurnuti u vatru i riskirati s njim u Kupu i zato su krenuli u potragu za novim rješenjem. To rješenje su izgleda pronašli u Athletic Bilbaou, a njegovo ime je Alex Remiro. Remiro je zadnje dvije godine proveo na posudbi u Huesci gdje je prošle godine bio proglašen i najboljim vratarom druge lige.

Getty Images

Ugovor s Athleticom mu ističe na ljeto, a on nema namjeru obnoviti suradnju jer su u klubu već dva vratara, Iago Herrerin i Unai Simon, pored kojih se ne bi naigrao. Ima tek 23 godine, a Real bi ga mogao dovesti besplatno i u njemu vide upravo potencijal za drugog vratara koji bi branio u Kupu. Izgleda da su pronašli najbolje pojačanje po onome što traže i to još potpuno besplatno.

nogomet

Real Madrid

transferi

Athletic Bilbao

Keylor Navas

Alex Remiro

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter