DVIJE HRVATICE U TOP 30

Donna Vekić na WTA ljestvici se popela više nego ikad u životu


HINA
19.06.2017.11:40
Donna Vekić na WTA ljestvici se popela više nego ikad u životu
Jordan Mansfield/Getty Images

sažeto

Osvajanjem turnira u Nottinghgamu Donna Vekić popravila je plasman na WTA ljestvici za 12 mjesta i sad je 58. na svijetu, što joj je najbolji renking karijere


HINA
19.06.2017.11:40

Najbolja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni napredovala je dva mjesta na najnovijoj WTA ljestvici i sada je na 24. poziciji, dok je Donna Vekić, nakon jučer osvojenog turnira u Nottinghamu, stigla do 58. mjesta i rankinga karijere.

Za Vekić je to, u odnosu na prošli tjedan, napredak od 12 mjesta. Ana Konjuh je također zahvaljujući dobrom nastupu na turniru u s'Hertogenboschu, gdje je zaustavljena u polufinalu, napredovala pet mjesta i sada je 28. tenisačica svijeta. Petra Martić je u odnosu na prošli tjedan pala dva mjesta do 131. pozicije, a napredak, i to od 17 mjesta, upisala je Jana Fett, koja se popela na 150. poziciju.

Na vrhu ljestvice nema promjena. Prvo mjesto drži Njemica Angelique Kerber, druga je Rumunjka Simona Halep, a treća Čehinja Karolina Pliškova.

Uspješan tjedan u s'Hertogenboschu nije se odrazio na pozicije naših tenisača na ATP ljestvici. Marin Čilić, koji je stigao do polufinala turnira u Nizozemskoj, ostao je na sedmome mjestu, a Ivo Karlović, koji je poražen u finalu, zadržao je 24. poziciju. Borna Ćorić napredovao je tri mjesta i popeo se na 43. poziciju.

Na vrhu ljestvice nema promjena. Škot Andy Murray je uvjerljivo prvi, drugi je Španjolac Rafael Nadal, a treći Švicarac Stan Wawrinka.

Marin Čilić

Ana Konjuh

Donna Vekić

Ivo Karlović

Mirjana Lučić-Baroni

ATP ljestvica

WTA ljestvica

Podijeli članak