Mladi stoper sanja Hajduk

'Dosta sam pratio igre Sergia Ramosa od kada sam ga imao priliku upoznati, a samo za Hajduk bih igrao s emocijama, sve ostalo je samo posao'


Slaven Knežević
13.07.2019.08:00
'Dosta sam pratio igre Sergia Ramosa od kada sam ga imao priliku upoznati, a samo za Hajduk bih igrao s emocijama, sve ostalo je samo posao'
Mihael Zorica

sažeto

Mihael Zorica iz NK Rudeša novi je gost u našoj rubrici 'Wunderkind'


Slaven Knežević
13.07.2019.08:00

Mladi Mihael Zorica velika je uzdanica za budućnost NK Rudeša koji se već od iduće sezone želi vratiti među najbolje hrvatske klubove. 17-godišnji stoper nogometnu karijeru započeo je u Šibeniku da bi nakon kadeta stigao u Rudeš. Talentiranog braniča ugostili smo u našoj rubrici "Wunderkind". Kako je uopće krenulo s nogometom?

"Kao i velikoj većini dječaka, tako je i meni prva igračka bila nogometna lopta. Kasnije je tata u našem dvorištu postavio gol i naravno da sam svaki slobodan trenutak koristio za pucanje po golu. Bili su to zapravo moji prvi treninzi, hahaha. Kad sam napunio nešto manje od sedam godina, tata me upisao u NK Šibenik i tako sam krenuo s prvim pravim treninzima", kaže nam Mihael koji se od tada ne odvaja od lopte:

"U Šibeniku sam igrao sve do kadeta, a onda sam odlučio s tatom otići u Zagreb. Htio sam više individualnih treninga i veći izazov kako bih dalje napredovao i od dosta klubova koji su se javili odabrali smo Rudeš."

Mihael Zorica

Zašto je odluka pala baš na Rudeš?

"Ima dosta razloga, ali najvažnije je to da se i meni i tati jako svidio rad u njihovoj nogometnoj školi i ambijent u klubu. Škola nogometa u Rudešu je stvarno odlično organizirana, a o mladim igračima se brine odličan tim od trenera i kondicijskih trenera do fizioterapeuta", kaže nam Mihael pa nastavlja:

"S druge strane tu je i ta odlična atmosfera koju imamo. Svi koji smo ovdje smo sretni i zadovoljni. Nitko ne ističe pojedince i stvarno mogu reći da smo baš jedna sretna nogometna obitelj. To je važan preduvjet za dobar rad."

Juniore je od ove sezone preuzeo Vladimir Balagović koji je prošle godine bio pomoćni trener u prvoj momčadi. Sigurno je sa sobom donio neki novi način rada i iskustvo.

"Da, trener Balagović je ove sezone preuzeo juniore i mislim da je i to dokaz koliko je škola nogometa ovdje ambiciozna. Uvjeren sam da ćemo s njim i kondicijskim trenerom Novačićem biti u gornjem dijelu tablice i boriti se za sami vrh. Koja je najveća promjena? Trener Balagović svemu pristupa studiozno i mogu reći da smo se podigli na jednu razinu više što je dobro jer nam se uskoro bliži seniorski nogomet."

Mihael Zorica

Iako je više od pola života proveo u Šibeniku, Mihael i Zagreb smatra svojim gradom.

"Kako ne bih kada sam rođen u Zagrebu. Šibenik je moj grad, ali moj je i Zagreb u kojem se osjećam kao kod kuće. Jedino mi nedostaje moj dida, on mi uvijek nedostaje."

Mihael ima vrlo zanimljiv pogled na rad. Ozbiljnost se vidi iz aviona iako ima tek 17 godina. Zanimljiv odgovor dao je i na pitanje tko mu je nogometni uzor.

"Kada sam bio dječak Real Madrid je gostovao u Zagrebu i tada sam imao veliku privilegiju da se fotografiram sa Sergiom Ramosom. Od tog trenutka pratim njega i njegove igre, ali generalno mi je veliki uzor svatko tko na svakom treningu i svakoj utakmici daje svoj maksimum. Moj najveći 'uzor' je samo rad, rad i rad."

Mihael Zorica

Da može birati bilo koji klub na svijetu, Mihael bi izabrao splitski Hajduk.

"Jedini klub za koji bi igrao s emocijama je HNK Hajduk Split. Sve ostalo je samo profesionalizam", kaže Mihael kojem je, naravno, najveći gušt igrati protiv Dinama:

"To su uvijek najteže utakmice, ali ujedno i najdraže. Gušt mi je igrati protiv GNK Dinama."

Uz školu i nogomet nema puno slobodnog vremena.

"Da, idem u školu i gotovo svaki dan treniram pa stvarno nemam puno slobodnog vremena. Kada se ukaže neki slobodni trenutak provedem ga u druženju s prijateljima. Uglavnom igramo PlayStation, a ponekad odemo u kino."

Mihael Zorica

Mihaela smo za kraj zamolili da nam kaže svoje planove u sezoni koja dolazi.

"Mogu reći da smo moji suigrači i ja jako nestrpljivi i jedva čekamo da počne nova sezona. Ove sezone ćemo se kao prva momčad juniora natjecati u 1. HNL i mislim da će to dati dosta odgovora vezanih za naše igračke mogućnosti", kaže Mihael pa dodaje:

"Vjerujem da ćemo upravo u ovoj sezoni, predvođeni trenerima Balagovićem i Novačićem, prezentirati sve ono što smo naučili u zadnjih 11 godina. Siguran sam da će NK Rudeš na kraju sezone biti jako visoko plasiran", zaključio je Mihael.

nogomet

Wunderkind

NK Rudeš

Mihael Zorica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter