Cro Cop najavio novogodišnju borbu

'Dva mlada lava odbila su se boriti sa mnom, vjerojatno im je žao prebiti gospodina od 43 godine'


Slaven Knežević
14.11.2017.09:15
'Dva mlada lava odbila su se boriti sa mnom, vjerojatno im je žao prebiti gospodina od 43 godine'
Damir Krajac / CROPIX

sažeto

Mirko 'Cro Cop' Filipović najavio je povratak u profesionalne vode za Novu godinu u Japanu i objasnio razloge za još jednu borbu


Slaven Knežević
14.11.2017.09:15

Legendarni hrvatski MMA borac Mirko Filipović "Cro Cop" na svojem je Facebook profilu najavio je povratak u profesionalne vode i objasnio svoju odluku. Mirko je priželjkivao borbu protiv Fjodora Jemjeljanjenka koja se ipak nije dogodila. Sada je najavio novi spektakl i objasnio razloge za borbu za Novu godinu.

"Dragi prijatelji i svi koji pratite moju karijeru,sigurno već znate da za Novu godinu ponovno odlazim u Japan odraditi borbu kao rezultat dogovora s Rizinom. Plan je bio meč s Fjodorom, ali dvije stvari su se morale poklopiti: da zakrpam koljeno i da Fjodor pobijedi Mitrionea. Moj zastupnik je bio na tom meču kao gost i čekala se pobjeda, da se formalizira i taj revanš. Ja sam koljeno zakrpao, ali Fjodor je nažalost”, napisao je Mirko pa nastavio:

"Na kraju je pao dogovor s Rizinom da moja oproštajna borba bude za iduću Novu godinu i to s pobjednikom Rizinovog teškaškog turnira, koji se održava svake druge godine. Onog istog kojeg sam osvojio za prošlu Novu godinu tako da bi se pobjednik mogao boriti sa mnom 31.12.2018. Mogao sam tražiti nekog laganog protivnika za oproštaj od borbi i svojih navijača. Naravno da će borba s jednim od mladih lavova koji će osvojiti teškaški turnir biti rizična i teška. Ali, kad mi već moji dragi Japanci rade oproštaj, neka to bude sa stilom. Mislim da je bolje časno izgubiti od vrhunskog protivnika, nego pobijediti nedoraslog."

Mirko će tada ući u 45. godinu, a u objavi je objasnio odluku za povratak u ring.

"Iako ću tada već ući u 45-tu i vrijeme bilo kakvog dokazivanja bilo kome je iza mene, mislim da je, s obzirom na to da od uzvrata s Fjodorom nema ništa, a to mi je bila velika želja, to najbolje rješenje. Da bi održao formu moram odraditi borbu 31.12 ove godine i jednu u travnju ili srpnju. Ovisno o dogovoru. Jer ću napraviti pauzu od 2 godine i ući u ring s jednim od zvijeri koji će osvojiti turnir je neizvedivo i preopasno. Dvije godine pauze u mojim godinama je jednostavno neprihvatljivo. Moram proći barem kroz dvoje pripreme od 8 tjedana da bi zadržao visoku borilačku formu", napisao je Mirko pa dodao:

“Žestoke sparinge, šprinteve i sve ostalo što je nužno za ostanak u vrhunskoj borilačkoj formi, nažalost, ne mogu raditi tek tako ako nemam borbu ispred sebe i motiv za pobjedom. Teoretski se takve pripreme mogu raditi i iz ‘čista mira’, ali kako da se natjeram da prolazim kroz to tek tako, radi održavanja. U mojim godinama i s toliko borbi iza sebe to je neizvedivo. Rekao sam već, nakon prošle Nove godine, da odlazak kao pobjednik nema cijenu i zaista nema, i zato ću se spremiti za tu borbu kao nikada."

Za kraj se Mirko osvrnuo i na protivnika.

"Što se tiče protivnika za ovu Novu godinu, još ništa ne znam. Samo znam da su dvojica, oba mlađa po 15 godina, odbili borbu protiv mene. Vjerojatno im je žao prebiti gospodina od 43 godine. Hvala im na tome. O kome se radi nije moje da govorim. Ipak, Rizin će naći nekog malo manje osjećajnog da prihvati borbu i da budem iskren MMA je bez rasprave najokrutniji sport današnjice, no vjerujte da bih se ja volio boriti još 20 godina. Toliko volim taj sport i taj adrenalin. Te krvave pripreme i ta putovanja sa svojom ekipom. Ali, svjestan sam da vrijeme gazi sve i svjestan sam da sam rastegao karijeru preko svih uobičajenih granica. Ali, koliko god ja to volim, svjestan sam svega, i naše ljudske prolaznosti i svjestan sam da sam došao do one zadnje, ali zadnje faze karijere. Jer, prirodu i njene zakone nitko nije prevario pa neću ni ja. Pozdrav svima”, zaključio je Mirko.

MMA

Mirko Filipović

Cro Cop

Rizin

Podijeli članak