'Sretan sam i tužan u isto vrijeme'

Dvostruko povijesni dan za Modre: Na današnji dan vraćeno je ime Dinamo, a na isti dan u klub je ušao i Zdravko Mamić


Vjekoslav Paun
14.02.2018.15:10
Dvostruko povijesni dan za Modre: Na današnji dan vraćeno je ime Dinamo, a na isti dan u klub je ušao i Zdravko Mamić
Cropix

sažeto

Franjo Tuđman, prvi predsjednik Hrvatske, bježao je od svega što bi povezivalo Hrvatsku s prošlim, komunističkim vremenima, pa je silom jedno cijelo desetljeće pokušavao uništiti ime koje je jednim dijelom i simbol Zagreba


Vjekoslav Paun
14.02.2018.15:10

Mnogi zaljubljenici u Dinamo sjećaju se Valentinova 2000. godine, jer prije 18 godina nekoliko tisuća fanova modre boje uspjela se izboriti za povratak starog imena...

Franjo Tuđman, prvi predsjednik Hrvatske, bježao je od svega što bi povezivalo Hrvatsku s prošlim, komunističkim vremenima, pa je silom jedno cijelo desetljeće pokušavao uništiti ime koje je jednim dijelom i simbol Zagreba.

Bitku su dobili baš na Valentinovo. Zlatko Canjuga je tada rekao kako mu je pokojni predsjednik Tuđman na samrti navodno rekao:

"Vrati djeci ime Dinamo."

Očekivano njegov potez izazvao je oduševljenje. Klub je opet bio Dinamo, a s povratkom toga imena u klub ulazi 40-godišnji Zdravko Mamić. Zlatko Canjuga nedugo nakon toga odstupio je s mjesta predsjednika, a Dinamo je od toga dana u rukama Mamića i Mirka Barišića.

"Dvostruko povijesni dan. Sretan zbog imena Dinamo, ali i tužan zbog ulaska Mamića u klub", stoji jedna od poruka BBB-a na zidu posvećenom tim povodom.

Valentinovo 2000. godine ostaje jedan od bitnijih datuma iz Dinamove povijesti, kako god okrenuli...

nogomet

Dinamo

Zdravko Mamić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter