DVOSTRUKA POMOĆ IZ LONDONA ZA NIKU KOVAČA

Chelsea Borussiji ispod cijene uzima Amerikanca hrvatskih korijena, a Bavarcima ustupa svojeg supertalenta


100posto
29.12.2018.17:00
Chelsea Borussiji ispod cijene uzima Amerikanca hrvatskih korijena, a Bavarcima ustupa svojeg supertalenta
Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

sažeto

Chelsea dogovara dolazak Christiana Pulisica iz Borussije te prodaju Hudson-Odoija Bayernu


100posto
29.12.2018.17:00

Siječanjski prijelazni rok je iza ugla, klubovi užurbano dogovaraju transfere, glasine dolazile sa svih strana, a jedan od najaktivnijih "igrača" na tržištu je Chelsea.

Čini se da su "penzioneri" dobili utrku s otočkim rivalima za Christianom Pulisicem, 20-godišnjim Amerikancem hrvatskih korijena. Arsenal je ponudio manje, Liverpool je naposljetku objavio da ga nije ni namjeravao dovesti, a Chelseajevih 45 milijuna funti, odnosno 50 milijuna eura, bilo je dovoljno da se Borussia Dortmund odrekne klinca, za kojeg se nagađalo da će joj u eri prenapuhanih cijena donijeti barem dvostruko.

Međutim, sve bolje igre mladog Engleza Jadona Sancha istisnule su Pulisica iz prvog plana, pa je u Dortmundu postao potrošna roba. Ipak, . Nagađa se da je dodatni, ako ne i ključni motiv Chelseaju za ovaj transfer marketinške prirode, s obzirom na želju za privlačenjem američke publike.

Iako će Pulisic ostati u Njemačkoj do kraja sezone i u London se preseliti na ljeto, ovim je transferom sigurno zadovoljan Niko Kovač, čijem je Bayernu zBorussia najveći rival ove sezone, a vjerojatno ćđe biti i sljedeće. Nikad nije loša vijest kad ti najveći rival izgubi, ako ne ponajboljeg igrača, onda barem odličnu napadačku opciju, Bavarci na polusezoni zaostaju za "crno-žutima" šest bodova na bundesligaškoj tablici.

A istovremeno klub bivšeg hrvatskog izbornika također pregovara s Chelseajem, ali oko kupnje. Meta Bavaraca je 18-godišnji krilni napadač Callum Hudson-Odoi, koji je na pripremama impresionirao Maurizija Sarrija, a on ga je odlučio zadržati u momčadi. Hudson je i zabio gol PAOK-u u Europskoj ligi, ali ipak je polusezonu proveo skačući iz prve u drugu momčad. Zato ga je Chelsea spreman pustiti, a čak ga je u početnim pregovorima s Borussijom nudio kao dio odštete za Pulisica.

Bayern je spreman platiti 14,5 milijuna eura za mladića, ali Chelsea ga se ipak ne želi potpuno odreći pa traži da se u transfer uključi opcija mogućeg ponovnog otkupa.

Dogovore li se klubovi, ispast će da je Chelsea dvostruko pomogao Niki Kovaču - prodao mu je vrlo talentiranog igrača za vrlo prihvatljivu odštetu, a oslabio mu najvećeg rivala uzevši mu izvrsnog igrača ispod cijene.

Chelsea

Bayern

Borussia Dortmund

Niko Kovač

Christian Pulisic

Callum Hudson-Odoi

newsletter

Prijavite se na Newsletter