I IVICA JE POMOGAO SAVJETIMA

Elias Kolega na omiljenoj Kostelićevoj stazi doskijao do prvih bodova u Svjetskom kupu


HINA
14.01.2018.15:00
Elias Kolega na omiljenoj Kostelićevoj stazi doskijao do prvih bodova u Svjetskom kupu
Srdjan Vrancic / CROPIX

sažeto

Slalomsku utrku u švicarskom Wengenu Elias Kolega završio je na 21. mjestu


HINA
14.01.2018.15:00

Najbolji skijaš današnjice Austrijanac Marcel Hirscher upisao je osmu pobjedu ove sezone, a petu u slalomu nakon što je u nedjelju bio najbrži u slalomskoj utrci Svjetskog kupa u švicarskom Wengenu. Hrvatski predstavnik Elias Kolega (21) po prvi put u karijeri osvojio je bodove u Svjetskom kupu zauzevši 21. mjesto.

Do 53. pobjede u karijeri Hirscher je došao uvjerljivo, imao je najbolje vrijeme u obje vožnje. Drugo mjesto pripalo je Norvežaninu Henriku Kristoffersenu (+0.93), a treći je bio Šveđanin Andre Myhrer (+1.72).

U Wengenu je u nedjelju bio i Ivica Kostelić, koji je četiri puta pobjeđivao na ovom skijalištu (u slalomu i kombinaciji) i njegovi savjeti sigurno su pomogli Eliasu Kolegi. U prvoj vožnji Kolega je sa startnim brojem 56 završio na 27. mjestu, a na kraju se popeo do 21. pozicije (+5.69).

Drugi hrvatski predstavnik Matej Vidović, koji je prije tjedan dana osvojio prve bodove ove sezone sa 23. mjestom u slalomu u Adelbodenu, ostao je bez druge utrke, završivši na 35. poziciji.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Marcel Hirscher sa 974 boda. Kristoffersen je drugi sa 800, a Francuz Alexis Pinturault na trećem mjestu ima 579 bodova.

skijanje

Ivica Kostelić

slalom

Marcel Hirscher

Elias Kolega

Wengen

Podijeli članak