'ŠJOR NIKO, MOJ TENISKI OTAC I MENTOR'

Emotivni susret dviju legendi: Pilić posjetio Đokovića u Beogradu, Nole mu posvetio dirljivi status na Facebooku


Toni Horvat
30.09.2018.11:00
Emotivni susret dviju legendi: Pilić posjetio Đokovića u Beogradu, Nole mu posvetio dirljivi status na Facebooku
Facebook / Novak Djokovic

sažeto

Đoković je u Pilićevoj teniskoj akademiji proveo četiri formativne godine


Toni Horvat
30.09.2018.11:00

Novak Đoković oduvijek je pripisivao velike zasluge za svoju uspješnu tenisku karijeru Nikoli Piliću, našem legendarnom treneru, u čijoj je akademiji u Münchenu proveo četiri formativne godine.

I dva desetljeća kasnije njih su dvojica u odličnim odnosima, a Pilić ga je jučer posjetio u Beogradu, gdje su se podružili u Teniskom centru Novak. Đoković je dragom gostu posvetio emotivni status na Facebooku.

"Šjor Niko. Moj teniski otac. Mentor. Čovjek koji je nesebično dijelio svo znanje i iskustvo o tenisu i životu sa mnom. Preljubazna Nikijeva žena Mija i Niki su me primili objeručke u svoju tenisku akademiju u Njemačkoj i odnosili se prema meni kao prema svom djetetu. Moji roditelji i nas tri brata ćemo uvijek to pamtiti. Nikijeva strast prema tenisu je izvanredna i inspirira.

On uskoro puni 80 godina, a provodi skoro svaki dan po četiri sata na terenu. Teren je njegov dom. Imao sam veliku sreću da mi Niki bude mentor. Naučio sam od njega kako jednostavan, ali vrlo predan pristup tenisu daje rezultate. Usađena mi je ogromna disciplina od mojih roditelja, preko Jelene Genčić, pa sve do Nikija kao osnova za sve moje podvige. Niki je jedini trener u povijesti tenisa koji je osvojio pet Davis Cupova za tri različite nacije (Njemačka, Hrvatska, Srbija).

Imao je jednu od najboljih teniskih akademija u Europi, u kojoj su stasali velikani poput Beckera, Sticha, Ivaniševića... Pa dobro, i ja sam tu bio :) Vječno sam zahvalan Miji i Nikiju na svemu što su uradili za mene i moju obitelj," napisao je Nole.

Đoković je u Pilićevu akademoju stigao kao 12-godišnjak, a dvije godine kasnije postao je europski prvak u singlu i parovima u svojoj dobnoj kategoiji.

Novak Đoković

Beograd

status

Nikola Pilić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter