VRAĆA SE U PREMIER LIGU?

Engleske kladionice vide Slavena Bilića kao jednog od glavnih kandidata za najnovije upražnjeno trenersko mjesto


Toni Horvat
13.03.2018.15:30
Engleske kladionice vide Slavena Bilića kao jednog od glavnih kandidata za najnovije upražnjeno trenersko mjesto
Reuters

sažeto

Mark Hughes i Marco Silva jedini su ispred Bilića na popisu favorita za klupu Southamptona


Toni Horvat
13.03.2018.15:30

Southampton je dobio samo jednu od posljednjih 17 utakmica u Premier ligi, a poraz 3-0 od Newcastlea presudio je treneru Mauriciju Pellegrinu, koji je sinoć dobio otkaz.

Treća je to smjena na klupi "svetaca" u manje od dvije godine, a klub se sad nalazi na 17. mjestu ljestvice s bodom više od Crystal Palacea, koji je u zoni ispadanja.

Klub ima dovoljno vremena da pronađe nasljednika jer mu u nedjelju slijedi okršaj u FA kupu kod Wigana, a prva iduća prvenstvena utakmica mu je tek 31. ožujka kod West Hama.

A mogao bi je voditi baš čovjek koji je prije nekoliko mjeseci morao napustiti klupu "čekićara" - Slaven Bilić. Njega engleske kladionice vide kao jednog od najozbiljnijih kandidata za upražnjenu poziciju.

SkyBet

Doduše, najveći je favorit Mark Hughes, na kojeg je u trenutku pisanja teksta koeficijent bio 1,6, a slijedio ga je Marco Silva s koeficijentom 2,9. Na Bilića je, kao trećeg najizglednijega kandidata, koeficijent bio 13. Slijede Kelvin Davies (17), Graham Potter (21), dok su ostali s visokim koeficijentima ipak u sferi teško ostvarivog.

No, bez obzira na to što kladionice misle, vjerojatno ne bi bio zainteresiran za klupu Southamptona. On nije tip koji će prihvatiti prvu ponudu koju dobije ako mu ne odgovara, a iskustvo borbe za ostanak u Premier ligi već je imao s West Hamom. Osim toga, u siječnju je izjavio da klubovi koji često mijenjaju trenere dugoročno ne mogu biti uspješni, a "sveci" su se već riješili trojice u manje od dvije godine. Što dovoljno jasno pokazuje da bi i njegova stolica konstantno bila "vruća" i ne bi mogao raditi u miru.

Slaven Bilić

Southampton

kladionice

Mauricio Pellegrino

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter