Novak se nije htio 'praviti Englezom'

Englezi su nudili milijune da Đoković postane njihov: 'Ma zar da prodam dušu vragu zbog nekakvog novca!?'


Vjekoslav Paun
04.10.2018.08:00
Englezi su nudili milijune da Đoković postane njihov: 'Ma zar da prodam dušu vragu zbog nekakvog novca!?'
Reuters

sažeto

Novak Đoković dobio je, dok je još bio tinejdžer, ponudu nastupati za Veliku Britaniju, ali njegov otac odbacio je tu mogućnost. Otkrio je u TV intervjuu kako su se vodili pregovori...


Vjekoslav Paun
04.10.2018.08:00

U jednom trenutku, dok je još bio junior koji je najavljivao svjetsku karijeru, Engleski teniski savez kontaktirao je njegove roditelje i stavio ponudu na stol. No Srđan Đoković nije htio pristati na tu opciju...

"Englezi su već vidjeli Novaka kako zajedno s Andyjem Murrayjem dominira svjetskim tenisom", otkrit će tata Đoković i dodati:

"Pa kako možeš prodati dušu vragu za neki novac! Da budemo Englezi? Pa kako bi se ja svom ocu pojavio i rekao da smo od sada Englezi. Imali smo raznih ponuda, ali sve smo odbili", otkrio je Srđan gostujući u emisija Ćirilica na televiziji Happy.

"Moja supruga i ja smo vodili razgovore s Englezima. Htjeli su da svoje Andyja Murraya i Novaka da bi zajedno osvojili Davis Cup. Nisam im odmah dao konkretan odgovor, ali poslije razgovora sa djecom smo odlučili. Tada je Novak imao 19 godina, Marko 16, a Đorđe 11, rekao sam im otvoreno da bi u Britaniji imali bolje uvjete, ali i oni su odbili su mogućnost", zaključio je Srđan.

Reuters

tenis

Novak Đoković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter