Hrabri Hajduk pao u Engleskoj

Everton je ipak bio prejak za Splićane, sve je riješeno već u prvih 45 minuta


Slaven Knežević
17.08.2017.22:55
Everton je ipak bio prejak za Splićane, sve je riješeno već u prvih 45 minuta
Reuters

sažeto

Everton je s 2-0 na svojem terenu pobijedio Hajduk u prvoj utakmici doigravanja za Europsku ligu


Slaven Knežević
17.08.2017.22:55

Hajduk je na zadnjoj stepenici pred Europsku ligu izvukao moćni engleski Everton. Sastav s Otoka na domaćem je terenu bio u ulozi izrazitog favorita, no Bijeli su se nadali da će sijevnuti neka kontra koja bi im dala nadu u prolaz. Hajduk svakako u Englesku nije došao pustiti utakmicu, već pružiti dobar otpor.

Ipak, sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu. U 30. minuti utakmice Michael Keane je nadskočio Memollu i loptu koju mu je ubacio Baines glavom pospremio u mrežu za 1-0. U 45. minuti Everton je povisio na 2-0. Wayne Rooney je proigrao Idrissa Gueya koji je loptu u padu pospremio u mrežu Hajduka za povećanje vodstva.

Taj nepovoljni rezultat nije obeshrabrio Bijele. U 61. minuti odličnu je šansu za smanjenje Evertonova vodstva imao Ohandza. Popularni Zolja istrčao je kontru i opalio iskosa nakon asistencije Barryja, ali vratar domaćina je bio spreman na taj njegov pokušaj. Pred kraj utakmice Hajduk je nanizao nekoliko odličnih prilika. Pokušao je Erceg, a onda i Memolla s 30-ak metara, ali vratar Evertona je očuvao svoju mrežu čistom.

Hajduk je tako izgubio u prvoj utakmici doigravanja za Europsku ligu, no Bijeli se nisu osramotili. Pokazali su srce i borbenost, no Everton je ipak bio prejak. Bijeli će imati priliku za popravak pred punim Poljudom.

nogomet

Hajduk

Europska liga

Everton

Podijeli članak