Luđak na kvadrat

Fanatik uspio osvojiti nevjerojatnih 700 trofeja sa svojim omiljenim klubom! 'Svaka čast mojoj obitelji jer me trpjela...'


Dejan Šmehil
17.08.2019.19:00
Fanatik uspio osvojiti nevjerojatnih 700 trofeja sa svojim omiljenim klubom! 'Svaka čast mojoj obitelji jer me trpjela...'
Getty

sažeto

Michal Leniec u omiljenoj je igrici Football Manageru prošao nevjerojatnu 221 sezonu i imao pritom 76 posto pobjeda u 14.381 odigranoj utakmici!


Dejan Šmehil
17.08.2019.19:00

Većina nas je u jednom dijelu svog života, ako ništa drugo, onda barem isprobala Football Manager. I potpisnik ovih redova je znao nekad 'zaružiti' uz računalo i odjednom shvatiti da je vani dan i da je noć prošla u hipu.

Ali mislimo da se nitko od nas ne može mjeriti s Poljakom Michalom Leniecom. Ovaj 38-godišnjak se upravo ovih dana upisao u Guinnessovu knjigu rekorda kao čovjek s najdužom partijom na FM-u.

A pazite sad ovo, Leniec je odradio 221 sezonu u ovoj popularnoj igrici! I vodio je svoj omiljeni klub, a pričamo o Lech Poznanu, kroz ukupno 14.381 utakmicu!

Pritom je osvojio čak 700 trofeja, a osim što je bio trener Lecha, kroz tu 221 sezonu je imao i 35 izborničkih poslova.

Pritom fascinira podatak da je pobijedio u 10.997 utakmica, izgubivši svega 1720, a postotak pobjeda mu je nevjerojatnih 76 posto.

"Počeo sam igrati nekoliko dana nakon što je SI (tvrtka koja producira Football Manager, nap. a.) pustio FM 2016, a to je bila negdje sredina studenog 2015. godine. Igrao sam, dakle, više od dvije godine kako bih dogurao do ovog rekorda", kaže Poljak koji je u igrici imao 258 godina kao trener.

"Moj cilj je trenirati mlade igrače i uvoditi ih u prvu momčad, baš kao i pravi Lech Poznan", dodaje Leniec.

Za njega nema spora koji mu je bio najbolji trenutak u 'karijeri'.

"Definitivno onaj kad su moji učenici, bivši ili sadašnji igrači Lecha, upali u početnih 11 momčadi svijeta. Da, to je prilično veliko postignuće! Smatram ovaj rekord svojevrsnom nagradom za moju obitelj, jer sam stalno igrao pa je ovo bio izazov i za njih", priznaje Leniec.

nogomet

rekord

Guinnessov rekord

Football Manager

Michal Leniec

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter