Ovi klinci su buduće zvijezde

FIFA je odabrala nogometaše koji će obilježiti idućih 10-15 godina, a među njima za sada nema Hrvata


Slaven Knežević
18.01.2019.14:10
FIFA je odabrala nogometaše koji će obilježiti idućih 10-15 godina, a među njima za sada nema Hrvata
Getty Images

sažeto

EA Sports promovira novi mod u FIFA-i 19 nazvan FUT Future Stars koji za cilj ima prikazati kakve će ocjene imati talentirani klinci kada razviju svoj puni potencijal


Slaven Knežević
18.01.2019.14:10

Nogometne simulacije su sve realističnije, a već prije desetak godina su nogometni skauti počeli koristiti Football Manager kao pomoć u svojem poslu. Sada se u taj 'skautski' dio uključuje i FIFA koja će od sada pratiti razvoj mladih igrača.

FUT Future Stars je dio FIFA-e 19 koji će predviđati zvjezdane karijere mladim igračima koji tek trebaju postići puni potencijal. Igrači mlađi od 23 godine će tako dobiti nove kartice za FIFA Ultimate Team s ocjenama kakve bi mogli imati kada postignu svoj maksimum.

Getty Images

Promocija FUT Future Starsa počela je u srijedu, 16. siječnja, i tada su otkrivena prva tri igrača koje je EA Sports proglasio budućim zvijezdama. Prve FUT kartice dobili su veznjak Manchester Cityja Phil Foden, branič Ajaxa Matthijs de Ligt i mladi krilni igrač Real Madrida Vinicius Junior. De Ligt i Vinicius su dobili ocjena 92, a Englez nešto manje, 88.

Sva tri igrača već su poznata nogometnim fanovima i često iskaču na popisima onih koji tek dolaze. Novi Football Manager ih je proglasio wundekindovima i pred njima je sigurno sjajna karijera. Naravno, spomenuti trojac nije jedini koji će dobiti oznaku budućih zvijezda uz FIFA-i 19.

Getty Images

Iz EA Sportsa spominju kako će slične kartice dobiti i Jadon Sancho iz Borussije Dortmund, Ademola Lookman iz Evertona i Matteo Guendouzi iz Arsenala. Ovi klinci su tek početak nove FIFA-ine serije, a ostaje za vidjeti koliko će zvijezda ova video igra predvidjeti.

nogomet

esport

nogometna simulacija

FIFA 19

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter