Skandal zasjenio večer Luke Modrića

Popularni svjetski DJ najbolju nogometašicu svijeta upitao zna li 'twerkati': 'Može biti sretan što nije dobio nogom u jaja'


100posto
04.12.2018.09:35
Popularni svjetski DJ najbolju nogometašicu svijeta upitao zna li 'twerkati': 'Može biti sretan što nije dobio nogom u jaja'
Instagram/Twitter

sažeto

Francuski DJ Martin Solveig izazvao je veliki skandal na dodjeli Zlatne lopte kada je najbolju nogometašicu na svijetu pitao zna li twerkati


100posto
04.12.2018.09:35

Ada Hegerberg je ušla u povijest kao prva nogometašica koja je osvojila Zlatnu loptu koja se od ove godine dodjeljuje i u ženskoj konkurenciji. Ipak, njen veliki dan zasjenio je Martin Picandet poznatiji kao DJ Martin Solveig. Francuz je dobio priliku voditi dio programa i pozvati Adu na pozornicu kada je dobila ovu prestižnu nagradu. Tu je priliku iskoristio za šovinistički ispad i ispao budala.

"Hoćeš li nam malo twerkati?", pitao je najbolju svjetsku nogometašicu "šaljivi" DJ, a ona mu je odmah odgovorila da neće.

Iako su se oboje nasmijali, njegova glupost nije nasmijala ostatak publike i gledatelja na malim ekranima. Društvene mreže i mediji ubrzo su popljuvali Martina zbog šovinističkog ispada, a dobio je i novi opis na Wikipediji.

"Svjetski poznat jer je prvu dobitnicu Zlatne lopte pitao da twerka na pozornici. Može biti sretan što ga Ada nije udarila nogom u međunožje", stoji na popularnoj Wikipediji.

Nakon svega se i ispričao na Twitteru.

"Iskreno se ispričavam onima koje sam možda uvrijedio. Moja poanta je bila: Ne pozivaj žene da twerkaju, nego pleši s njima na Sinatrinu pjesmu. Pogledajte cijeli video. Ljudi koji prate moj rad 20 godina znaju koliko imam poštovanja prema ženama", objavio Francuz na Twitteru.

Mlada nogometašica je za BBC rekla kako njegov čin nije shvatila kao seksualno uznemiravanje, već kao šalu, a Martin se i njoj kasnije ispričao.

"Prišao mi je nakon toga i bio je jako tužan. Nisam razmišljala o tome u tom trenutku. Bila sam sretna jer smo plesali i jer sam osvojila Zlatnu loptu", rekla je Hegerberg.

nogomet

ženski nogomet

Zlatna lopta

Ada Hegerberg

Martin Solveig

newsletter

Prijavite se na Newsletter