senzacija s balkana

Kamatari mu htjeli polomiti noge, on je nemilosrdno mlatio krafne, Hrvat mu je spasio karijeru, a sad se pola Europe tuče za njega!


Dejan Šmehil
16.03.2019.14:00
Kamatari mu htjeli polomiti noge, on je nemilosrdno mlatio krafne, Hrvat mu je spasio karijeru, a sad se pola Europe tuče za njega!
Getty

sažeto

Luka Jović srušio je Inter u Europskoj ligi, a njegovu briljantu partiju pratilo je i izaslanstvo velike Barcelone


Dejan Šmehil
16.03.2019.14:00

Onih 15.000 Eintrachtovih navijača što su pohodili San Siro nije požalilo ni centa, a niti sekunde svog puta. Njihov je klub izbacio veliki Inter, a imali su priliku uživo vidjeti još jednu majstoriju dečka za kojeg se otima pola Europe – srbijanskog napadača Luku Jovića (21).

Ali, robusnog Eintrachtovog "killera" nisu sa slinom na usnama promatrali samo pristaše ovog njemačkog bundesligaša, nego i izaslanstvo velike Barcelone – Abidal, Pep Segura i Ramon Planes.

I imali su što vidjeti. Jović je zabio jedini pogodak na utakmici, otpuhao svog čuvara i onda lobao istrčalog vratara. Završnica u maniri onih najvećih.

No, Jović je već kao osmogodišnjak davao naznake da će biti vrhunski igrač. Na jednom turniru u rodnoj Bijeljini poigravao se sa četiri godine starijim suparnicima. A Zvezdinom skautu Tomislavu Miličeviću bilo je dovoljno samo 10 minuta da shvati kakvog bisera ima pred sobom. Partizan je nudio više, ali Jović je prešao u Zvezdu jer – navija za taj klub.

Talenta je imao na bacanje, ali njegovi se treneri prisjećaju da je bio pomalo lijen. Valjda osjećajući da je toliko bolji od drugih. I imao je još jedan problem, volio je slatko. Jako je volio slatko. Čokolada, čips, krafne... Toliko da je Zvezda morala uvesti poseban režim prehrane za njega, a suigrači su mu uzimali ključ od sobe ne bi li "počistili" frižider.

Nakon što je porušio niz rekorda u Zvezdinom dresu, privukao je pažnju ljudi s one strane zakona pa mu je prijetio jedan kamatar, ali na kraju je siledžija završio u zatvoru, a Jović u Benfici. No, tamo je čamio i polako propadao u B momčadi, a onda ga je spasio – Niko Kovač.

Getty Images

Doveo u Eintracht na dvogodišnju posudbu za 100.000 eura po sezoni uz, navodno, pravo otkupa za sedam milijuna eura ovo ljeto. Bio bi to posao za bogove za njemački klub, ali ako u ugovor nisu stavili klauzulu o prvokupu za taj iznos, bojimo se da će ostati bez njega jer osim Barce, u redu za srbijansku senzaciju stoje i Chelsea, Real, Manchester City, a i Kovač bi ga volio opet imati u svojoj svlačionici...

nogomet

Barcelona

transferi

Niko Kovač

Luka Jović

Eintracht

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter