EUROPA STIGLA U RIJEKU

Gorgon: 'Moći ćemo se usporediti s drugima i pokazati da smo zaslužili biti u Europskoj ligi'


HINA
13.09.2017.20:30
Gorgon: 'Moći ćemo se usporediti s drugima i pokazati da smo zaslužili biti u Europskoj ligi'
Srdjan Vrancic / CROPIX

sažeto

AEK  se trenutačno nalazi na prvome mjestu grčkog prvenstva sa sedam bodova iz prva tri kola. Utakmica počinje u 19 sati


HINA
13.09.2017.20:30

Hrvatski nogometni prvak Rijeka otvorit će nastup u D skupini Europske lige u četvrtak, 14. rujna na Rujevici protiv grčkog AEK-a.

Zanimljivo, Rijeka će ovom utakmicom zaključiti domaći dio sezone i otvoriti niz gostovanja u prvenstvu, Kupu i Europi. Nakon ogleda protiv atenskog kluba Rijeci slijedi čak sedam gostovanja - četiri u prvenstvu, dva u Europi i jedno u nacionalnom kupu.

"Veseli nas nastavak naše europske jeseni. Dolazi nam protivnik koji je dokazana kvaliteta. Naša razmišljanja su pozitivna i budite uvjereni da ćemo biti najviše moguće motivirani da dođemo do pozitivnog rezultata. Neće nedostajati želje i motiva i vjerujem da ćemo uz odličnu atmosferu odigrati odličnu utakmicu,", kazao je Matjaž Kek, trener Rijeke.

AEK se trenutačno nalazi na prvome mjestu grčkog prvenstva sa sedam bodova iz prva tri kola, a u playoffu za Europsku ligu izbacio je belgijski Club Brugge.

"Napokon počinjemo, međunarodna natjecanja za igrače su posebna. Možemo vidjeti kako radimo i treniramo i usporediti se s momčadima iz drugih zemalja. Zaslužili smo biti u Europskoj ligi," dodao je Alexander Gorgon.

U drugom susretu iz skupine Austria će u Beču dočekati Milan.

Drugo kolo je na rasporedu 28. rujna, a Rijeka gostuje na San Siru kod Milana, potom slijedi dvostruki program protiv bečke Austrije. Rijeka prvo gostuje u Beču 19. listopada, a 2. studenog je uzvrat na Rujevici. U petom kolu, 23. studenog momčad Matjaža Keka će gostovati u Ateni kod AEK-a, dok u zadnjem kolu, 7. prosinca na Rujevicu dolazi Milan.

Plasman u drugi krug natjecanja izborit će prve dvije momčadi iz skupine.

Europska liga

NK Rijeka

Matjaž Kek

AEK

Alexander Gorgon

Podijeli članak