IGRAO NA SP-U U BRAZILU

Honduras potresla nova smrt nogometaša: Reprezentativac podlegao posljedicama leukemije


Toni Horvat
10.01.2018.22:00
Honduras potresla nova smrt nogometaša: Reprezentativac podlegao posljedicama leukemije
Reuters

sažeto

Juan Carlos Garcia drugi je reprezentativac Hondurasa iz 2014. koji više nije među živima. Arnolda Peraltu propucali su s 18 metaka


Toni Horvat
10.01.2018.22:00

Tužna vijest stiže iz Hondurasa, gdje je bivši nogometni reprezentativac te zemlje Juan Carlos Garcia preminuo od posljedica leukemije tri godine nakon što mu je bolest dijagnosticirana.

Garcia je od 2013. do 2016. bio član Wigana, ali nastupio je na samo jednoj utakmici. Međutim, bio je redoviti reprezentativac Hondurasa, za koji je igrao i na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

U Hondurasu je proteklih godina bilo više slučajeva smrti vezanih uz nogomet, iako je Garcijina prva koja nije nasilna.

On je drugi član reprezentacije koja je igrala na SP-u u Brazilu koji više nije među živima. U prosincu 2015. s 18 metaka je propucan Arnold Peralta, nekoliko mjeseci nakon što se vratio iz Rangersa igrati u domovini.

Sergio Mejia Sanchez možda bi postao reprezentativac Hondurasa, bio je jedan od najtalentiranijih mladih igrača te zemlje, ali u rujnu 2016. deset napadača ga je pretuklo palicama i ubilo. Imao je samo 18 godina.

Ni protekla godina u Hondurasu nije protekla bez smrti vezanih uz nogomet. Na utakmici između Motague i Honduras Progresa na stadion je pokušalo ući puno više ljudi nego što je bilo mjesta, a četvero ih je poginulo u stampedu, među kojima i jedna trudnica.

nogomet

smrt

leukemija

Honduras

Juan Carlos Garcia

Podijeli članak