Sjajan posao u JAR-u

Hrvatska dobiva pojačanje iz Premier lige: Sjajni mladi branič iz Južnoafričke Republike pojačava obranu Vatrenih


100posto
15.11.2018.17:00
Hrvatska dobiva pojačanje iz Premier lige: Sjajni mladi branič iz Južnoafričke Republike pojačava obranu Vatrenih
Instagram

sažeto

Nikola Tavares dobit će poziv za hrvatsku U-20 reprezentaciju, a to je novi korak u Nikolinom putu prema prvoj ekipi Hrvatske


100posto
15.11.2018.17:00

Hrvatska nogometna reprezentacija će, sve je izglednije, dobiti veliko pojačanje u obrani. Branič Crystal Palacea Nikola Tavares dobio je poziv u hrvatsku U-20 reprezentaciju. 19-godišnji stoper već je igrao za U-18 i U-19 selekcije Vatrenih, a struka je očito zadovoljna njegovim izvedbama pa će mladi stoper nastaviti napredovati do a selekcije.

 
 
 
View this post on Instagram

God can’t honour the promise if we can’t honour the process ...

A post shared by Nik Tavares (@nikolatavares) on Sep 3, 2018 at 11:54am PDT

Osim što je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Engleskoj igrajući za mlade uzraste Wolvesa, Brightona, Brentforda i Crystal Palacea, Nikolina priča je zanimljiva i zbog njegovog porijekla. Naime, njegov otac je iz Južnoafričke Republike i u toj zemlji su se nadali da će Nikola nastupati za njih.

Izbornik Stuart Baxter već je pričao s mladićem rođenim u Cape Townu i u JAR-u su gajili nade da će ipak nakon Hrvatske U-18 i U-19 odabrati svoju rodnu zemlju, no njegova majka koja je Hrvatica očito mu je usadila ljubav prema kockicama. Sigurno ne odmaže ni činjenica da je Hrvatska svjetski viceprvak.

 
 
 
View this post on Instagram

Great experience playing against ItalyU19 🇭🇷❤️

A post shared by Nik Tavares (@nikolatavares) on Aug 10, 2017 at 2:58am PDT

Tako bi Vatreni, nakon igrača iz Austrije, Njemačke, Australije, BiH i Švicarske, po prvi puta u svojim redovima mogli imati i igrača iz Južnoafričke Republike.

nogomet

hrvatska nogometna reprezentacija

Crystal Palace

Južnoafrička Republika

Nikola Tavares

newsletter

Prijavite se na Newsletter