VIDEO: SPORTSKO ČUDO U BUDIMPEŠTI

Hrvatski roler Tin Hadžiomerspahić ušao u finale prestižnog FISE natjecanja!


Vid Barić
26.08.2017.12:00
Hrvatski roler Tin Hadžiomerspahić ušao u finale prestižnog FISE natjecanja!
Tin / Facebook

sažeto

FISE je turneja međunarodnih natjecanja iz ekstremnih sportova, koja okuplja top svjetske sportaše iz rollerbladinga, BMX-a i wakesurfinga


Vid Barić
26.08.2017.12:00

Hrvatski roler Tin Hadžiomerspahić (29) koji 'gazi' role već preko dvadeset godina, protekloga je vikenda ostvario pravo sportsko čudo i jedan od boljih rezultata karijere. Plasirao se u finale velikog rolerskog natjecanja u sklopu FISE World Series u Budimpešti, u kojemu je na kraju zauzeo deseto mjesto u strašnoj konkurenciji najboljih svjetskih rolera.

FISE je turneja međunarodnih natjecanja iz ekstremnih sportova, koja okuplja top svjetske sportaše iz rollerbladinga, BMX-a i wakesurfinga.

Hadžiomerspahić je ovim fantastičnim rezultatom dokazao kako još uvijek može ozbiljno konkurirati na najvećim rolerskim natjecanjima u svijetu. Još 2010. godine Tin je najavio velike stvari, kada je u američkom Bostonu sudjelovao u velikom finalu World Rolling Series-a, koji je u to vrijeme glasio kao najjača rolerska liga u svijetu.

Vrijedi istaknuti kako Tinov veliki rezultat dolazi u vrijeme kada je rolerska scena u Hrvatskoj u padu već nekoliko godina pa je za očekivati kako će njegov uspjeh motivirati neke "nove klince" koji bi mogli krenuti njegovim stopama i donijeti domaćoj sceni prijeko potrebno osvježenje. U devedesetim i ranim dvijetisućitim godinama hrvatska rolerska scena je bila mnogo veća, dok se danas uz Tina rolama ozbiljno bavi svega nekoliko ljudi, od kojih treba spomenuti Svena Buršića iz Umaga te Davida Prajza i Tinovog buraza, Sanjina Hadžiomerspahića.

Tin Hadžiomerspahić je za 100posto izjavio kako je iduće natjecanje koje ga očekuje veliki World Roller Games u kineskom Nanjingu koji započinje već u subotu.

"To će biti prvo natjecanje na kojemu će se sve discipline na kotačićima okupiti na jednom mjestu i natjecati u svim mogućim disciplinama na rolama. Tu spadaju speed, freestyle, downhill, slalom - rolanje oko 'čunjića' i još brojne druge discipline koje će sve imati natjecanja u periodu od 26.8 do 12. 9. 2017. godine. To natjecanje će biti, zapravo, prvo službeno svjetsko prvenstvo na rolama. Za sebe očekujem barem da se uspijem kvalificirati u finale te da pokušam dospjeti u TOP 10 vozača u završnom poretku."

Prođe li sve kako je Tin zamislio, Hrvatska bi mogla imati domaćeg rolera u finalu najprestižnijega rolerskog natjecanja na svijetu.

Doznajemo i kako Hadžiomerspahić ima u planu uskoro pokrenuti školicu rolanja u jarunskom skejtparku u sklopu koje će svi zainteresirani moći naučiti prve trikove na rolama uz njegovu pomoć.

Tinovu treću vožnju iz Budimpešte, kojom je ostvario ovaj sjajan rezultat, možete pogledati u video-snimci finala. Tin vozi na 34:33.

Kako izgleda Tinov session u jarunskom skejtparku pogledajte u nastavku:

100posto ekstremno

Budimpešta

Tin Hadžiomerspahić

rolanje

FISE

rollerblading

role

Podijeli članak