Na Maksimiru raste novi Prosinečki

'Igrati za Dinamo je najbolji osjećaj na svijetu, a nije važno koliko vrijedi Real Madrid, mi smo bolji'


Slaven Knežević
18.08.2018.19:00
'Igrati za Dinamo je najbolji osjećaj na svijetu, a nije važno koliko vrijedi Real Madrid, mi smo bolji'
Slaven Knežević, 100posto.hr

sažeto

Ajdin Hasić jedan je od ponajboljih Dinamovih juniora, a svoju je kvalitetu pokazao i na 16. izdanju Memorijalnog turnira Mladen Ramljak


Slaven Knežević
18.08.2018.19:00

U Dinamu već neko vrijeme raste novi Robert Prosinečki. 17-godišnji Ajdin Hasić u Dinamo je došao sam, na mala vrata. Još kad je imao 12 i pol godina rekao je svojim roditeljima da ga odvedu iz Banovića pored Tuzle u Zagreb u Dinamo za koji navija od kad zna za sebe. Majka ga je dovela na probu i od tada je na Maksimiru. Hasić može igrati na sve tri pozicije iza špice, lijevak je, ali odličan s obje noge. Široj javnosti postao je poznat kada je prošle godine zabio gol sa 60 metara za Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Euro U-17 protiv Austrije.

"Ciljao sam to. Vidio sam golmana da stoji dosta daleko od svojih vrata i donio sam takvu odluku. Probao sam pucati i ušla je. Imao sam sreće da je ušla", kroz smijeh se prisjeća simpatični Hasić kojeg smo ulovili na Ramljaku na kojem je također ostavio odličan dojam.

Trener juniora Real Madrida pohvalio je njegovu igru na Ramljaku i istaknuo ga kao jednog od najboljih pojedinaca u domaćoj momčadi. Podsjetimo, Dinamo je ovogodišnji Ramljak završio na petom mjestu. Remi protiv Zaglebija i poraz od Eintrachta udaljili su ih od finala, ali modri klinci su zato zapaprili Realu kojeg su pobijedili s 2-0.

"Takav je nogomet. Pokazali smo da smo prava ekipa, da možemo i mislim da su prva dva dana Ramljaka bila samo loši dani. Pokazali smo da smo bolji od Reala. Nije važno koliko oni vrijede kada mi damo sve od sebe na terenu. Kada tako igramo, možemo protiv svakoga", rekao nam je Hasić.

Dok mladi Ajdin čeka poziv u A reprezentaciju BiH od svojeg idola i igrača kojeg bi mogao dostići u budućnosti, Roberta Prosinečkog, nogometni put gradi u svojem Dinamu. Nastavi li ovako ubrzo bi se oko njega mogli početi vrtjeti skauti europskih velikana, no Hasić razmišlja samo o Dinamu.

"Velika je čast predstavljati najbolji hrvatski klub. Oduvijek mi je bio san igrati turnire kao što je Ramljak na koji dolaze najveće ekipe. Presretan sam što sam u Dinamu. Igrati za Dinamo je najbolji osjećaj na svijetu. Kada obučete ovaj dres, sve ostalo postaje nevažno. Jedva čekam nove izazove s Dinamom", zaključio je Hasić.

nogomet

Dinamo

Memorijalni turnir Mladen Ramljak

juniori

Ajdin Hasić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter