ACO PETROVIĆ OBJAVIO POPIS

Imamo 11 igrača, priključit će se još četvorica najzaslužnijih 'Kineza'


HINA
14.07.2017.11:25
Imamo 11 igrača, priključit će se još četvorica najzaslužnijih 'Kineza'
Reuters

sažeto

Hrvatska košarkaška reprezentacija u subotu putuje u Kinu na Kup Borislava Stankovića, a oni koji se najviše dokažu započet će pripreme za Eurobasket s bazom od 11 igrača


HINA
14.07.2017.11:25

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović je dan uoči odlaska B reprezentacije u Kinu na Kup Borislava Stankovića objavio 11 kandidata za Eurobasket koji će početi s pripremama 27. srpnja u Svetom Martinu na Muri.

Na popisu su Roko Leni Ukić, Marko Popović, Krunoslav Simon, Filip Krušlin, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Dario Šarić, Dragan Bender, Miro Bilan, Darko Planinić i Luka Žorić, a njima će još biti priključena četvorica iz reprezentacije koja putuje u Kinu.

"Na tih 11 igrača, po završetku kineske turneje, znači 25. srpnja, priključit ću četiri igrača iz te reprezentacije po pozicijama – jednog playmakera, dva igrača na pozicijama dva, tri te jednog visokog igrača. To je onih 15 igrača koji će započeti pripreme za ovogodišnje prvenstvo Europe", rekao je Petrović.

Hrvatska će u prvom krugu ovogodišnjeg Eurobasketa igrati u skupini C u rumunjskom Cluju protiv Mađarske, Rumunjske, Crne Gore, Španjolske i Češke, a ukoliko zauzme jedno od prva četiri mjesta u skupini, natjecanje će nastaviti u osmini finala u Istanbulu.

hrvatska košarkaška reprezentacija

Aco Petrović

popis

Kup Borislava Stankovića

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter