Foto: Hrvat među najgorima na terenu

Indisponirani Rakitić naživcirao Messija i Piquea pa izjavio: 'Ma da smo igrali još pola sata ne bismo zabili Lyonu'


Slaven Knežević
20.02.2019.14:00
Indisponirani Rakitić naživcirao Messija i Piquea pa izjavio: 'Ma da smo igrali još pola sata ne bismo zabili Lyonu'
Getty Images

sažeto

Ivan Rakitić svojim je potezima naživcirao suigrače koji su ga kritizirali zbog krivih reakcija i lošeg pozicioniranja na terenu


Slaven Knežević
20.02.2019.14:00

Barcelona je jučer u osmini finala Lige prvaka gostovala kod Lyona. Iako su Katalonci imali ulogu izrazitog favorita, utakmica je završila remijem bez golova nakon slabašne predstave gostujućeg sastava.

Kao jedan od najslabijih na terenu istaknut je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je najviše i kritiziran na društvenim mrežama.

"Htjeli smo zabiti i pobijediti, imali smo šanse, ali da smo igrali još pola sata ne bismo zabili", rekao je Rakitić nakon utakmice, a na Twitteru se pojavila snimka na kojoj se vidi kako je upravo on upropastio potencijalno dobar napad i pri tom naljutio Lionela Messija.

Na odmor se otišlo s 0-0, a odmah početkom drugog poluvremena Rakitić je primio jedno dodavanje i iako je Messi bio sam ispred njega, hrvatski reprezentativni veznjak ga je ignorirao i loptu poslao u stranu. Messija je to jako razljutilo pa je nešto dobacio Raketi.

Nije to prvi put da se Argentinac ljuti na našeg reprezentativca. Krajem 2017. godine dogodila se slična situacija. Protivnik je doduše bila Girona, a Rakitić je tada odugovlačio s dodavanjem Messiju koji je nakon toga upao u zaleđe pa je propala dobra akcija, a Argentinac je poludio na svojeg suigrača.

Osim što mu je u susretu s Lyonom prigovarao Messi, isto je napravio i Gerard Pique, ali i navijači na Twitteru. Raketa je u jednom dijelu utakmice krivo stajao pa mu je Pique dobacio kako bi se trebao bolje kretati po terenu.

Nakon utakmice katalonski Sport ga je ocijenio šesticom, a još je gore prošao kod novinara francuskog So Foota koji su mu za izvedbu protiv Lyona dali samo ocjenu četiri. Madridski As ga je čak i pohvalio za obrambene akcije, ali i zaključio kako zbog sudjelovanja u defenzivnim zadacima nije mogao više doprinijeti napadu.

nogomet

Barcelona

Liga prvaka

Ivan Rakitić

Lionel Messi

Gerard Pique

Lyon

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter